Friss hírek

Alonso reméli, sikerül gyorsulniuk szombaton

Fotó: McLaren

A kezdeti bizonytalankodás után a 8. legjobb idővel zárta a Francia Nagydíj pénteki edzésnapját Fernando Alonso.

A McLaren versenyzője 1 perc 34,400 másodperces idővel zárta a második gyakorlást, 1,8 másodperccel lemaradva a tréning leggyorsabbjától, Lewis Hamiltontól.

Alonso az edzésnap végén elárulta, a körülmények nem voltak egyszerűek, de alapvetően tetszik neki a Paul Ricard versenypálya.

„A körülmények kicsit trükkösek voltak – a szél elég komoly szerepet játszott az első edzésen, délutánra pedig változott az iránya” – mondta a kétszeres világbajnok. „A pálya közel van a tengerhez, szóval folyamatosan változik a szélirány.”

„Elég szokványos péntekünk volt, próbáltuk megérteni és megtanulni a pályát, és kialakítani egy jó alapbeállítást.”

„A pálya maga jó: nagyon sima, az új aszfalt rendkívül jó tapadással bír, ami mindig jól jön egy versenyzőnek. Az utolsó szektor nagyon tetszik, a 11-es és 12-es kanyarok komoly kihívást jelentenek, szóval vasárnap láthatunk ott némi akciót.”

„És lehet lehetőség arra is, hogy változtass az íveden, hogy egy kicsit közelebbről kövesd az előtted haladót. Meglátjuk, hogy ez előzéseket eredményez-e majd.”

Alonso elárulta, a második szabadedzésen nem tudták befejezni hosszú etapjukat, de ezt igyekeznek pótolni az időmérő előtt. A spanyol abban bízik, sikerül gyorsulni még egy kicsit.

„A második edzés végén a VSC-periódus miatt hiányzik még némi információ a hosszú etapról a gumikkal kapcsolatban, de megpróbáljuk ezeket begyűjteni a szombati tréningen. Lesz még néhány beállításvariáció, amit kipróbálunk, szóval remélhetőleg egy kicsit versenyképesebbek leszünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!