Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Alonso reméli, sikerül javítani a tempón Spanyolországban

Fotó: Renault
(L to R): Fernando Alonso (ESP) McLaren and Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team in the FIA Press Conference. Spanish Grand Prix, Thursday 10th May 2018. Barcelona, Spain.

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso abban bízik, a hétvégi Spanyol Nagydíjon sikerül közelebb kerülniük riválisaikhoz, mivel bevallottan a várakozásokon alul teljesítettek a 2018-as szezon első négy versenyhétvégéjén.

A spanyol mégsem csalódott, hiszen eddig minden versenyen célba értek, ráadásul a konstruktőri pontversenyben a McLaren a negyedik helyet foglalja el.

Alonso mindazonáltal újságíróknak nyilatkozva Barcelonában elismerte, nagy még a lemaradásuk, ezen pedig szeretnének faragni Spanyolországban.

„Nos, azt gondolom, le vagyunk maradva. Kétségkívül nem vagyunk olyan helyzetben, mint amilyenben lenni szeretnénk, vagy amilyenre számítottunk a tél elején” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Ugyanakkor viszont azt gondolom, pozitívan indult a szezon. Mi vagyunk az egyetlen csapat, mely mind a négy versenyen célba ért mindkét autójával. Minden egyes futamon pontokat szereztünk, és a negyedik helyet foglaljuk el a konstruktőrök versenyében.”

„3 hónapja tesztelni voltunk itt, és mi tettük meg a legkevesebb kört a csapatok közül, sok problémánk volt. A megbízhatóság aggasztó volt az ausztráliai első verseny előtt, most viszont meglehetősen elégedettek vagyunk az eredményekkel. Ami viszont a versenyképességünket illeti: nem vagyunk még a Q3-ban, nem vagyunk a top 10-ben, ezen pedig változtatni szeretnénk ezen a hétvégén, ha lehet.”

„Nyilván ez pálya vonalvezetését tekintve eltér az eddigi helyszínektől, és mindenki fejlesztésekkel érkezett ide. Mi is, szóval remélhetőleg kicsit javítani tudunk a tempón. De majd meglátjuk. A legfontosabb, hogy folytassuk a pontszerzést vasárnaponként, és segítsem a csapatot a konstruktőri negyedik hely megtartásában.”

Alonso hozzátette, azt nehéz megmondani, hogy pontosan mekkora a hátrányuk az élcsapatokhoz képest, az azonban beszédes, hogy az időmérőkön még nem sikerült beverekedniük magukat a Q3-ba.

„Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyire is vagyunk lemaradva. De ha az év első időmérőit vesszük alapul, a Q2-ben futott időket, akkor mind a négy hétvégén kiestünk. 1,8-2 másodperces hátrányban voltunk. Ez a becslésem. Nem tudom, a többiek mennyire nyomták a Q2-ben, szóval lehet, hogy több ennél, de lehet, hogy kevesebb – függően a pályától.”

„Eddig motorigényes helyszíneken voltunk, szóval itt, illetve Monacóban más képet kaphatunk. Remélhetőleg a McLaren tempója is javul kicsit. És ahogy mondtam, Spanyolországba minden csapat fejlesztésekkel érkezett. Ezek közül néhány jobban működik majd, másnak pedig több idő kell. De remélhetőleg profitálhatunk a helyzetből.”

„Hosszú út áll még előttünk – ugyanakkor viszont tavaly nulla ponttal álltuk itt. A hatodik helyet foglalom el az egyéni pontversenyben, a csapat pedig negyedik a konstruktőrök között, szóval e tekintetben a kezdés jó volt. Meg kell tartanunk a lendületet.”

A McLaren versenyzője hozzátette, meggyőződése, hogy a középmezőnyben ezúttal is rendkívül kiélezett küzdelem várható.

„Nyilvánvalóan szoros küzdelemre számítunk ezúttal is. A középmezőny nagyon szoros. 2-3 tizedmásodpercen belül van egymáshoz képest 7-8 autó, és ezek között ott van a Renault és a McLaren is, szóval szoros küzdelem lesz.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS