Alonso: Rengeteg áldozatot hoztam az F1-ért, de nem bánom! - F1VILÁG.HU

Alonso: Rengeteg áldozatot hoztam az F1-ért, de nem bánom!

Rengeteg áldozatot hozott a Forma-1-ért Fernando Alonso, korábban pedig azt gondolta, 42 évesen már családapa lesz — elmondása szerint azonban egy pillanatig sem bánja, hogy így alakult pályafutás és élete.

A spanyol versenyző jövőre 21. szezonját futja majd a Forma-1-ben, ráadásul idén újra versenyképes autóban ülhetett, reményei szerint pedig jövőre ismét képes lesz a dobogós helyekért harcolni az Aston Martin csapatával. A kétszeres világbajnok az Alpine csapatától érkezett meg a silverstone-i istállóhoz, elmondása szerint pedig rendkívül nagy elégedettséggel töltötte el az, amikor látta, hogy végre egy jól sikerült csapatváltáson ment keresztül.

„Rendkívül boldog voltam. Nagyon szerencsésnek éreztem magam a döntés miatt. A Forma-1-ben soha nincs kristálygömbje az embernek, hogy megjósolja, mi fog történni a következő évben — ha viszont meghozod a döntést és csapatot váltasz, aztán hirtelen dobogókért kezdesz el csatázni, az az egyik legjobb érzés” — fogalmazott a 42 esztendős versenyző. „És úgy érzem, hogy talán jobban élvezem most, mint valaha — más szellemiséggel megyek a versenyekre. Ez sok szempontból a csapatnak köszönhető. Ez egy nagyon fiatal és szenvedélyes istálló, rengeteg jó energia van a garázsban és Silverstone-ban. Az új kampusz rengeteg motivációt jelent, igazi megtestesülése az istálló ambícióinak.”

„A tapasztalatomnak hála pedig tudom, mi a fontos, és mi az, ami kevésbé. Tudom, mire kell kiterjesztenem az energiámat, és hol spóroljak vele. Fontos, hogy az ember képes legyen a teljesítményre fókuszálni vasárnap, ugyanakkor pedig biztosítani kell azt is, hogy jó a csapatszellem és a morál a garázsban. A munka minden egyes részét élvezem.”

Alonso közel 23 éve, 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, arra a kérdésre pedig, hogy hogyan találja meg a motivációt ennyi év után, így felelt: „Nos, volt az a két évem a sporton kívül 2019-ben és 2020-ban. Azt gondolom, az újraindított mindent. Feltöltöttem az akkumulátoraimat és friss motivációval tértem vissza 2021-ben, és ez még mindig friss bennem. A szünet nélkül szerintem nehéz lett volna fenntartanom a motivációt, az edzéseket, és minden mást.”

„Egy nagyon kompetitív egyén vagyok. Szeretek célokat kitűzni magam elé. Végső soron győzni akarok, mindannyian erre vágyunk, de amikor még valószínűtlennek is tűnik ez, akkor is kitűzök magam elé egyéni célokat. Esetleg azt, hogy a top 5-ben végezzek, vagy a dobogón. Ez pedig rengeteg motivációt jelent.”

Alonso jövőre 21. szezonját kezdi meg a Forma-1-ben | Fotó: Aston Martin F1 Team

A spanyolok kétszeres világbajnoka arról beszélt, a Forma-1 iránti elkötelezettség természetesen rengeteg lemondással is járt.

„Természetesen. Az ember hoz áldozatokat, néha tisztában van ezekkel, amikor meghozza, máskor csak 5 évvel később realizálja. Lehetnek ezek olyan dolgok, amiket szeretnél csinálni, vagy éppen a család és a barátok, akiket nem látsz olyan gyakran, mint szeretnél.”

„Én egy nagyon családcentrikus ember vagyok. Imádok időt tölteni a családommal. Azt gondoltam, életem ezen szakaszában már lesz családom és gyerekeim, meg ilyenek, most pedig itt vagyok 42 évesen, és még nincsenek gyermekeim. Ugyanakkor viszont imádom azt csinálni, amit csinálok — és soha nem próbáltam ki mást a motorsport mellett. Ha tehát reggelente belenézek a tükörbe, elégedett vagyok azzal, aki vagyok, és amit csinálok.”

„Rengeteg mindent feláldoztam az F1-ért, de nem bánom.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!