Friss hírek

Alonso: Rosszabbak vagyunk az időmérőkön, mint vártuk

A vártnál jobban küszködik a McLaren Forma-1-es csapata idei autójának egykörös teljesítményével, Fernando Alonso szerint pedig erre mihamarabb megoldást kell találniuk.

Bár a kétszeres világbajnok Ausztráliában és Bahreinben is pontokat szerzett, egyik versenyhétvégén sem tudott a top 10-ben végezni a kvalifikációkon.

Alonso kifejtette, bár a pontokat vasárnap osztják, fontos volna, hogy javítsanak időmérős teljesítményükön, hiszen jóval könnyebb dolguk lenne, ha kedvezőbb rajtpozíciókból indulhatnának.

„Kétségkívül remek vasárnapunk volt. Nem voltunk teljesen biztosak a versenytempónkban, az időmérő pedig kissé rosszul sikerült számomra. Szóval az, hogy mindkét autóval pontokat szereztünk, nagyszerű eredmény” – mondta Alonso.

„De meg kell értenünk, miért voltunk ekkora lemaradásban az élen állókhoz képest, és javítanunk kell. Mert kétségkívül nehéz hétvégénk volt, nehezebb, mint vártuk.”

„A teszteken és Ausztráliában is láttuk már, hogy nem elég jó még az időmérős tempónk, de a versenytempó kicsit jobb. A pontokat vasárnap osztják, szóval ez nem baj, amíg értékes pontokat gyűjtünk. De kétségtelen, hogy a rajtrácson előkelőbb helyeket kellene elfoglalnunk.”

„A csapat remek munkát végzett a stratégiával, a kerékcserékkel és a megbízhatósággal, és értékes pontokat szereztünk. Ha megnézzük, hogy indult a hétvége, és milyen volt a tempónk, egyértelmű, hogy fejlődnünk kell, előre kell lépnünk. Javulnunk kell, mert ez nem elég. Vasárnaponként viszont hozzuk az eredményeket. Egy 5. hely Ausztráliában, egy 7. hely itt – ez 16 pont, ami jó.”

„Nem a rajtpozíció számít a legjobban, hanem a versenytempó, a rajt, az egész első kör, a gumikezelés, az üzemanyag-hatékonyság. Rengeteg tényező van, és jobban kezeljük őket, mint pusztán az időmérős teljesítményt. Az időmérőn túl lassúak voltunk, és ezen javítanunk kell, mert ha hátulról startolunk, az negatívan befolyásolja a versenyen elért eredményünket.”

Fotó: McLaren

Miután Pierre Gasly a 4. helyen ért célba Bahreinben, Alonsótól természetesen megkérdezték azt is, mit gondol a Honda-motoros Toro Rossók teljesítményéről.

„A Toro Rosso tempójára lehet úgy tekinteni, hogy meglepetés, de úgy is, hogy nem. Ha megnézzük, mennyi gondjuk volt Ausztráliában, és honnan zárkóztak fel, meglepetés – de tudjuk, hogy ezen a pályán rendre nagyon gyors a Toro Rosso, és inkább az a meglepő, hogy nem voltak még versenyképesebbek ezen a hétvégén.”

„De azt gondolom, hogy a bajnokságban előttük leszünk. Nagyon léptek előre, szóval remélem, hogy mi is így fogunk tenni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!