Alonso: Rosszkor voltam rossz helyen - F1VILÁG.HU

Alonso: Rosszkor voltam rossz helyen

Balesetbe keveredett az Aston Martin pilótája a Brazil Nagydíj sprintkvalifikációján, így a szombati futamot csak a tizenötödik rajtpozícióból várja.

Már a Q1-es szakasz során megpecsételődött Fernando Alonso sorsa Interlagosban, a Brazil Nagydíj helyszínén, miután egy szerencsétlen helyzetben megsérült a bal első futóműve. A spanyol pilóta a hármas kanyarban járva a levezető körét teljesítette, ám épp akkor mozdult kissé balra, amikor a mögötte versenytempóban érkező Esteban Ocon megcsúszott. A két autó útja keresztezte egymást, ami egy óriási csattanáshoz vezetett. Ocon a falban végezte, Alonso pedig törött futóművel gurult vissza a bokszba. Bár bejutott a Q2-be, ott már nem volt lehetősége mért kört teljesíteni.

„Sajnos nem tudtuk folytatni az időmérőt. Sajnálatos, hogy mindkét autónk kiesett. Az ismétléseket még nem láttam, de valaki azt mondta, hogy [Ocon] megcsúszott. Rosszkor voltam rossz helyen.”

Alonso 15. és Lance Stroll 17. rajtpozíciójával az Aston Martin meglehetősen rossz időmérőt teljesített, különösen a pénteki teljesítményüket tekintve, amikor a 3-4. rajtpozíciót szerezték meg. Alonso szerint a csapat nem biztos a mai versenytempójában.

„Tegnap nagyszerű volt a tempónk. Ma kicsit többet küzdöttünk, szóval még vannak kérdéseink. Azonban Mexikóhoz és Austinhoz képest magabiztosabb vagyok, szóval remélhetőleg jó versenyünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!