Alonso: Schumacher és Hamilton az autóik miatt domináltak

Michael Schumacher, Ferrari, Chinese Grand Prix 2006, Fernando Alonso, Giancarlo Fisichella,
Fotó: Scuderia Ferrari
Fernando Alonso Michael Schumacher és Lewis Hamilton ellen is versenyzett F1-es karrierje során, így testközelből látta, hogy mi a különbség a két pilóta munkamorálja között.

Alonso a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Schumacher és Hamilton rekordjaikat nagyrészt autóiknak köszönhetik, ám a magánéletben és a munkához való hozzáállásban két teljesen különböző emberről van szó.  

„Mindkettőjüknek megvan a saját karaktere” – mondta a spanyol pilóta. 

„Mindketten az autójuk miatt domináltak, ami lehetőséget adott számukra arra, hogy a Forma-1 mellett is azt csináljanak, amit csak akarnak.”

Michaelnél nagyobb volt a fegyelem és az előkészület. Nála sok múlt a csapatdinamikán. Lewisnak másmilyen karaktere és életstílusa van, ami nem működne, ha egy sima autóban ülne. A főnökei nem lennének boldogok.”

Alonso többször hangsúlyozta az elmúlt időszakban is, hogy visszatérne a Forma-1-be 2021-ben, amennyiben egy olyan csapatnál kapna lehetőséget, ahol versenyképes lehet. A kérdésre, mi hiányzik neki a Forma-1-ből, a kétszeres világbajnok így felelt:  

„A precíz munka a mérnökökkel, és a verseny körüli optimalizálás” – mondta. „De a folytonos utazgatások nem, és az sem, hogy egyetlen csapat dominál.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!