Alonso Schumachert méltatja: „Soha nem teljesített alul!” - F1VILÁG.HU

Alonso Schumachert méltatja: „Soha nem teljesített alul!”

HIRDETÉS
Michael Schumachert méltatta legutóbbi nyilatkozatában a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol egykori ellenfele kitartását és akaraterejét emelte ki.
Michael Schumacher (Ferrari), Fernando Alonso (Renault), San Marino Grand Prix 2006

Alonso a 2000-es évek közepén vívott hatalmas csatákat a Forma-1 egyik legeredményesebb versenyzőjével, 2005-ben és 2006-ban pedig le is tudta győzni Schumachert. A két pilóta máig emlékezetes küzdelmeket vívott akkoriban, Alonso pedig mindig szívesen emlékszik vissza ezekre.

Bár óriási ellenfelek voltak, Alonso többször nyilatkozta már, a Schumacher elleni küzdelmeket élvezte a legjobban, és rendkívüli módon tiszteli mindazt, amit a legendás versenyző elért a száguldó cirkuszban. Az Aston Martin versenyzője most egy interjúban újfent a németet méltatta – azt mondja, a legtöbb versenyzővel ellentétben Schumachernek soha nem volt rossz napja.

„Michaelnek nem voltak rossz napjai. Michael soha nem teljesített alul. Ez nyűgözött le engem a legjobban, amikor megérkeztem a Forma-1-be, és főleg, amikor harcoltam vele a világbajnoki címért” – nyilatkozta a spanyol versenyző.

„Korábban egész pályafutásom során és a különféle kategóriákban a riválisaimnak voltak rossz napjaik, és ezeket tudta az ember kihasználni. Több pontot tudtam szerezni náluk. De Michaellel ilyen soha nem történt. Ő és a Ferrari a legtöbbször verhetetlen volt, de Michael még akkor is a 2. vagy 3. helyen tudott végezni, amikor nem volt megfelelő az autójuk, a gumijuk, vagy valami nem működött a megfelelő tartományban.”

„Még egy rossz szabadedzés, vagy rossz időmérő után is Michael ott volt a dobogón vasárnap. Megvolt benne ez a kitartás, az akarat arra, hogy kihasználjon minden lehetőséget. Hogy minimalizálja a károkat a rossz napokon, és maximalizálja a jó napokat. Az eltökéltsége kiemelkedő volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!