Friss hírek

Alonso: Sikerült utolérnünk a Renault-t és a Haast

Fotó: McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint csapata, a McLaren eljutott arra a szintre, hogy már ők lehetnek a legerősebbek a három élcsapat, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött.

A wokingi gárda egy vadonatúj fejlesztési csomagot vetett be a múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon, melyről Alonso már a pénteki szabadedzések után úgy nyilatkozott, egyértelműen gyorsabbá tette a versenyautót.

Alonso a versenyen a 8. helyen futott be, így a szezon eddig eltelt versenyeinek mindegyikén pontot tudott szerezni.

Habár Barcelonában Alonso Carlos Sainz és több mint 30 másodperces hátránnyal Kevin Magnussen mögött végzett, a spanyol úgy véli, sikerült felzárkózniuk a Renault és a Haas szintjére.

„Tudtuk, hogy a fejlesztéseknek hála kedvezőbb helyzetben leszünk a középmezőnyben” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Remek előrelépést tettünk. Bakuban 8 tizeddel voltunk a Renault mögött, Kínában 9 tized volt a lemaradásunk. Itt viszont nagyjából azonos szinten teljesítettünk az időmérőn és a versenyen is.”

„Azt hiszem, felzárkóztunk a Renault-hoz és a Haashoz is, de a három élcsapat ugyanolyan ütemben fejleszti az autóját, mint mi, ezért sajnos megmaradt a lemaradásunk.”

„Előreléptünk, de tudjuk, hogy komoly küzdelem vár ránk a végéig, ezért fontos, hogy pontokat szerezzünk.”

A fejlődés ellenére Alonso azt mondja, a végsebességen még mindig dolgozniuk kell.

„A verseny felét [Charles] Leclerc mögött töltöttem, és kétségkívül nehéz helyzet volt. Hiányzik a végsebesség ahhoz, hogy előzzünk, és dolgozunk is ezen. Ismerjük az autónk gyengeségeit, és remélhetőleg hamarosan sikerül is megoldást találnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek