Friss hírek

Alonso: Silverstone-ban eldől a sorsunk

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, a júliusi Brit Nagydíj komoly mérföldkő lesz csapata számára a világbajnoki címért folytatott küzdelem tekintetében.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, a júliusi Brit Nagydíj komoly mérföldkő lesz csapata számára a világbajnoki címért folytatott küzdelem tekintetében.

A spanyol versenyző úgy véli, Silverstone-ban végleg eldőlhet, hogy lesz-e esélyük megszerezni a bajnoki trófeát az idei évben, azt követően, hogy a jelenlegi éllovas Sebastian Vettel Monacóban is nyerni tudott.

Alonso hátránya jelenleg 74 pontosra duzzadt Vettellel szemben, és a kétszeres világbajnok egyre jobban aggódik amiatt, hogy idén nem lesz esélye háromra növelni bajnoki elsőségeinek számát. A spanyol ezzel együtt kijelentette, továbbra sem adják fel.

„Közvetlenül a verseny után azt mondtam, a bajnoki címért folytatott küzdelem egyre nehezebbé válik. Nem azt mondtam, hogy lehetetlen” – írja a Ferrari versenyzője a csapat hivatalos weboldalán vezetett blogjában.

„Persze ha Vettel megnyer egy olyan versenyt, melyen úgy éreztük, esélyünk van a dobogóra, akkor nyilván csalódottak vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy nem folytatjuk a kemény munkát a pályán, illetve a gyárban az autó fejlesztésével.”

„Egyértelmű, hogy a különbség egyre nagyobb a bajnokságban: matekozhatunk, de sem én, sem a csapat nem dobja még be a törölközőt.”

Alonso hozzátette, magabiztosan várja a folytatást, ám Silverstone-ban – mely egy jóval tradicionálisabbnak mondható pálya, mint a montreali vagy a valenciai – kiderül, hogy a Ferrari elég versenyképes-e ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljon.

„Már most beszéltem a mérnökökkel arról, milyen alkatrészeink lesznek Montrealban, de mindenekelőtt meg kell tennünk a szükséges lépéseket Silverstone-ra, amikor is visszatérünk egy olyan pályára, mely sok leszorítóerőt követel meg.”

„Itt fogjuk majd látni, hogyan folytatjuk tovább a szezont. Egészen addig hinni akarunk, és muszáj is hinnünk magunkban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!