Alonso: Soha nem voltam még ilyen jó formában! - F1VILÁG.HU

Alonso: Soha nem voltam még ilyen jó formában!

HIRDETÉS
41 éves kora ellenére kiválóan érzi magát Fernando Alonso, aki idén az Aston Martinnal támad a Forma-1-es mezőnyben.
Fernando Alonso, Aston Martin

Fernando Alonso elmondása szerint még sosem volt a mostaninál jobb fizikai formában, amit részben annak köszönhet, hogy két év után végre ismét „normális” téli edzésprogramot teljesíthetett. A kétszeres spanyol világbajnok két év kihagyást követően 2021-ben tért vissza a száguldó cirkusz mezőnyébe, ám a felkészülését rögtön egy baleset hátráltatta. Kerékpáros edzés közben elütötte őt egy autó, aminek következtében álkapocssérüléseket szenvedett. Úgy érzi, ez az első téli időszaka, amikor az eset már nem hátráltatta őt fizikailag.

„Fizikailag fittebb vagyok, mint valaha. Sok múlik azon, mennyire ismerem magam és hogyan edzek. Az utóbbi két telem a 2021-es kerékpáros balesetem miatt nehéz volt. Három héten át megmozdulni sem tudtam, aztán tavaly vették ki az arcomból a lemezeket és ilyesmiket. A visszatérésem óta ez az első téli szünet, amikor a szokásos ütemtervet követhetem, és ennek örülök” – fogalmazott.

Alonso tavaly év végén csatlakozott az Aston Martin istállójához, ami az utóbbi évek során kőkemény bővítésekbe kezdett: sorra toborozza a szakembereket, miközben óriási összegből alakítja át a Silverstone-ban található központját. Alonsót felvillanyozza a csapat hozzáállása, amivel reményei szerint lesz lehetősége futamokat nyerni.

„Nagyon motiváló, amit látok. Elégedettségre ad okot. Ennek a csapatnak nem elég a negyedik, a harmadik és a második helyezés sem. Mindenkin ezt érzem. De nincsenek irreális elvárások. Tudjuk, hogy tavaly az első helyezett mögött csak a top három csapat végzett egy körön belül. A Ferrari és a Mercedes jó teljesítményt nyújtott, miközben mindenki más egy körrel lemaradt – beleértve a középmezőny legjobbjainak számító Alpine-t és McLarent. Tisztában vagyunk vele, a Forma-1-ben néhány hónap alatt mennyire nehéz ekkora hátrányt ledolgozni” – tette hozzá a huszadik F1-es szezonjára készülő Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!