Alonso: Sokat fejlődött a McLaren autója tavaly óta

Fotó: Pirelli
Fernando Alonso, McLaren MCL34
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso azt mondja, a McLaren 2019-es versenyautója „minden tekintetben előrelépés” a tavalyi modellhez képest – a spanyol kedden újra F1-es autóba ült.

Alonso a Pirelli gumifejlesztéseiben segédkezett a McLaren MCL34-es kódjelű versenygépével, a keddi napon összesen 64 körig jutott, és 2,8 másodperces hátránnyal a 11. helyen zárt.

A tesztnap végén Alonso a McLaren autóját dicsérte.

„Az autónak nagyobb a tapadása, nem olyan lomha az egyenesekben, és a motor is sokkal jobb” – mondta a korábbi bajnok, aki 2018 végén fejezte be F1-es pályafutását.

„Összességében a csomag, az autó jó irányba halad. Láthattuk az első két versenyen, hogy meg kell még tenni további lépéseket is, ha harcba akarnak szállni a három topcsapattal. De első lépésként remélhetőleg a McLaren megszilárdíthatja 4. helyét, vagy vezetheti a középmezőnyt a Haasszal közösen.”

„Ez a cél, és én magam is éreztem az autóban rejlő potenciált.”

Bár élvezte a tesztnapot, Alonso azt mondja, nem bánta meg, hogy elköszönt az F1-től.

„Ha egy napon visszatérek, amit kétlek, mert a célom az, hogy befejezzem az F1-et, az azért lesz, hogy világbajnokságot nyerjek. Minden versenyző számára ez a vonzó. Az, hogy a hetedik, hatodik, vagy negyedik helyen végezzen, egyáltalán nem vonzó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS