Alonso: Sokat kell még javulnia a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Alonso: Sokat kell még javulnia a Ferrarinak

HIRDETÉS

Bár elégedett a második helyével, Fernando Alonso elmondta, hogy csak a szerencsének köszönhetően tudott beékelődni a Red Bull versenyzői közé, akik más dimenzióban versenyeztek az egész hétvégén, így a Ferrarinak minél előbb reagálnia kell.


Bár elégedett a második helyével, Fernando Alonso elmondta, hogy csak a szerencsének köszönhetően tudott beékelődni a Red Bull versenyzői közé, akik más dimenzióban versenyeztek az egész hétvégén, így a Ferrarinak minél előbb reagálnia kell.

„Egyértelműen lassabbak voltunk mindkettőjüknél az egész hétvégén, így a versenyen sem lepett meg a sebességük” – mondta Alonso, aki a futam elején vezető Sebastian Vettel büntetésének köszönhetően, a második helyen tudott célba érkezni a Hungaroringen.

„Sokkal lassabbnak éreztük magunkat velük szemben, de talán a pálya karakterisztikájának, és a kevés előzési pontnak köszönhetően, egyenletesen tudtam menni, és a második helyen végeztem.”

„Az eredmény mindenképpen jó számunkra, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy mind az időmérő-, mind a versenyteljesítményünkön javítanunk kell.”

“Ezúttal nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy harcba tudjunk szállni a Red Bullal, szóval reálisan kell látnunk a dolgokat.”

„Kiváló eredményt értünk el vasárnap, azonban tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon keményen kell hajtanunk, hogy javítsunk az autón, hiszen a hétvégén láthattuk, hogy hihetetlenül gyors a Red Bull.”

Alonso azt is elmondta, hogy a verseny előtt azt gondolta, hogy a harmadik helynél jobbra nem számíthat.

„A harmadik hely volt a megérdemelt helyezésünk” – árulta el a spanyol. „Szinte az összes szabadedzésen a harmadikak voltunk, a Q1-ben, a Q2-ben, és a Q3-ban is, szóval arra számítottunk, hogy a versenyen sem fogunk tudni előrébb kerülni.”

„Kiválóan kaptam el a rajtot, és az első helyen érkezhettem meg az első kanyarba, szóval kis híján mindkét Red Bullt megfogtam, de végül ez nem volt lehetséges, így a második helyen folytattam tovább a versenyzést.”

Hirdetés

„Mindent megtettem, hogy előrébb kerüljek, de Mark (Webber) fantasztikusan ment a futam középső részében, hihetetlenül jó köröket futott a lágyabb gumikon, és 40 kör után sem volt problémája, ami meglepett minket.”

„Nem voltunk elég gyorsak. Mikor megvan az előnyöd, ahogy az a Red Bullnak megvan, akkor szinte minden stratégia működik, és ezt a mai napon is jól láthattuk.”

A Ferrari versenyzője kemény csatát vívott Vettellel a futam második felében, és bár a Red Bull német pilótája sokkal gyorsabb volt nála, egyszerűen képtelen volt előzési pozícióba kerülni ellenfelével szemben, ami Alonso szerint a pálya adottságainak volt köszönhető.

„Negyven kört teljesítettem úgy, hogy Vettel mögöttem autózott, egy-két másodperccel gyorsabban” – folytatta. „A pálya vonalvezetése sokat segített a mai napon, ugyanis egy átlagosabb pályán, képtelen lettem volna megtartani a második pozíciómat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!