Alonso: „Sokkoló”, hogy ezért pontokat osztottak - F1VILÁG.HU

Alonso: „Sokkoló”, hogy ezért pontokat osztottak

HIRDETÉS
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint „sokkoló” az a döntés, hogy pontokat osztottak vasárnap a Forma-1-es Belga Nagydíjon.
Fernando Alonso Alpine

A királykategória mezőnye az esős körülmények között egyetlen kört sem tudott megtenni versenykörülmények között, mindössze a biztonsági autó mögött körözhettek a versenyzők néhány kör erejéig.

Ez alapján pedig a top 10-ben végző versenyzők a megszokott pontmennyiség felét kapták. Sok versenyző kritizálta már a döntést, közéjük tartozik Fernando Alonso is.

Alonso főleg a rajongókat sajnálja, akik egész hétvégén kitartottak.

„Szomorú érzés, mert szerintem a rajongók egész hétvégén lenyűgözőek voltak. Rossz idővel szembesültek, de végig szurkoltak. Jó látni, hogy a pandémia után visszatértek a rajongók” – mondta Alonso.

„Nem érdemelték meg ezt az időjárást. Senki nem tehetett róla, de egyetlen kört sem tudtunk tenni.”

Alonso azzal egyetért, hogy nem engedték versenyezni a mezőnyt a rossz körülmények miatt, ám kritizálta a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) a pontosztás miatt.

„Az egyetlen dolog, amivel nem értek egyet, hogy miért tettük meg ezt a két kört, és miért adtak pontokat. Mert nem versenyeztünk. Sokunknak nem volt esélye a pontszerzésre. Én 11. lettem, nem volt versenyköröm arra, hogy pontot szerezzek, és nem is szereztünk, szóval ez sokkoló. De az ő döntésük volt.”

„Nem volt esély a versenyzésre. Csak piros zászló vagy biztonsági autó volt. Hogyan lehet pontokat adni azért, hogy nem is versenyeztünk?”

Bár Michael Masi versenyigazgató ezt később cáfolta, Alonso szerint csak azért tettek meg két kört a biztonsági autó mögött, hogy ki tudják osztani a félpontokat.

Hirdetés

„Azért kellett megtennünk azt a pár kört, hogy kioszthassák a pontokat, a körülmények ugyanis ugyanolyanok voltak, mint előtte. Szóval furcsa volt, az biztos.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!