Alonso: Sokszor túlteljesítettünk idén

Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője úgy véli, csapata 2011-ben agresszív hozzáállása miatt sokszor jóval versenyképesebbnek mutatkozott annál, mint amilyen valójában volt, és emiatt sikerült számtalan alkalommal dobogós eredményt elérniük.


Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője úgy véli, csapata 2011-ben agresszív hozzáállása miatt sokszor jóval versenyképesebbnek mutatkozott annál, mint amilyen valójában volt, és emiatt sikerült számtalan alkalommal dobogós eredményt elérniük.

Habár a kétszeres világbajnok Brazíliában is a legjobb három közé szeretett volna bekerülni, végül be kellett érnie a negyedik hellyel, miután a maranellói gárda sokat szenvedett a Pirelli keményebb keverékű abroncsaival.

Alonso úgy véli, valójában igencsak nehéz leírni a Ferrari idei formáját, mivel sokszor túlteljesítettek a versenyeken.

„Véleményem szerint a lágy gumikkal egy kicsit túlteljesítettünk” – fogalmazott Alonso. „Nem hinném, hogy megvolt a tempónk ahhoz, hogy a McLarenek előtt legyünk.”

„Köszönhetően a rajtoknak, illetve az első néhány körben vállalt rizikónak, olyan pozícióban találtuk magunkat olykor, mely nem tükrözi valós tempónkat, a sebességünk alapján nem kellett volna ott lennünk.”

„A versenyen megfelelő pozícióba kerültünk az utolsó etapban, és a brazil verseny összefoglalta az egész évet. Az edzésen, az időmérőn és a versenyen is megpróbáltuk maximalizálni az autóban rejlő potenciált, szóval maximálisan elégedettek lehetünk azzal a munkával, amit a csapat elvégzett ezen a hétvégén.”

„Újra fantasztikus rajtot sikerült vennem, a stratégia tökéletes volt, mint ahogy a bokszkiállások is, a jó tempónak köszönhetően pedig a McLarenekhez közel értünk célba. Az egész futam során küzdöttünk velük, ez pedig remek hír.”

Alonso hozzátette, úgy érzi, a Ferrari sokat lépett előre az elmúlt évben, és csupán egy valami kell a sikerhez, az pedig nem más, mint egy versenyképes autó.

„Tudjuk, hogy az egyetlen problémánk az, hogy nincs versenyképes autónk, szóval csak hat-hét tizedet kell nyernünk. Ha ez megvan, biztos vagyok abban, hogy Felipe [Massa] és én gyakran állhatunk majd dobogóra.”

Alonso ismét elmondta, biztos abban, hogy a Ferrari jövőre ismét harcba szállhat majd a bajnoki címért.

„A csapat óriási előrelépéseket tett. Tavalyhoz képest rendkívül sokat fejlődtünk. Elkövettünk néhány hibát, és voltak problémák a szélcsatornában és a gyárban, az átszervezéseknél és bizonyos személyeknél.”

„Az elmúlt 4-5 hónapban sok minden változott, hogy a Ferrari jövőre megerősödjön, ennek pedig látni fogjuk az eredményét. Nagyon magabiztos vagyok.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!