Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Alonso: Sokszor túlteljesítettünk idén

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Alonso: Sokszor túlteljesítettünk idén

Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője úgy véli, csapata 2011-ben agresszív hozzáállása miatt sokszor jóval versenyképesebbnek mutatkozott annál, mint amilyen valójában volt, és emiatt sikerült számtalan alkalommal dobogós eredményt elérniük.


Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője úgy véli, csapata 2011-ben agresszív hozzáállása miatt sokszor jóval versenyképesebbnek mutatkozott annál, mint amilyen valójában volt, és emiatt sikerült számtalan alkalommal dobogós eredményt elérniük.

Habár a kétszeres világbajnok Brazíliában is a legjobb három közé szeretett volna bekerülni, végül be kellett érnie a negyedik hellyel, miután a maranellói gárda sokat szenvedett a Pirelli keményebb keverékű abroncsaival.

Alonso úgy véli, valójában igencsak nehéz leírni a Ferrari idei formáját, mivel sokszor túlteljesítettek a versenyeken.

„Véleményem szerint a lágy gumikkal egy kicsit túlteljesítettünk” – fogalmazott Alonso. „Nem hinném, hogy megvolt a tempónk ahhoz, hogy a McLarenek előtt legyünk.”

„Köszönhetően a rajtoknak, illetve az első néhány körben vállalt rizikónak, olyan pozícióban találtuk magunkat olykor, mely nem tükrözi valós tempónkat, a sebességünk alapján nem kellett volna ott lennünk.”

„A versenyen megfelelő pozícióba kerültünk az utolsó etapban, és a brazil verseny összefoglalta az egész évet. Az edzésen, az időmérőn és a versenyen is megpróbáltuk maximalizálni az autóban rejlő potenciált, szóval maximálisan elégedettek lehetünk azzal a munkával, amit a csapat elvégzett ezen a hétvégén.”

„Újra fantasztikus rajtot sikerült vennem, a stratégia tökéletes volt, mint ahogy a bokszkiállások is, a jó tempónak köszönhetően pedig a McLarenekhez közel értünk célba. Az egész futam során küzdöttünk velük, ez pedig remek hír.”

Alonso hozzátette, úgy érzi, a Ferrari sokat lépett előre az elmúlt évben, és csupán egy valami kell a sikerhez, az pedig nem más, mint egy versenyképes autó.

„Tudjuk, hogy az egyetlen problémánk az, hogy nincs versenyképes autónk, szóval csak hat-hét tizedet kell nyernünk. Ha ez megvan, biztos vagyok abban, hogy Felipe [Massa] és én gyakran állhatunk majd dobogóra.”

Alonso ismét elmondta, biztos abban, hogy a Ferrari jövőre ismét harcba szállhat majd a bajnoki címért.

„A csapat óriási előrelépéseket tett. Tavalyhoz képest rendkívül sokat fejlődtünk. Elkövettünk néhány hibát, és voltak problémák a szélcsatornában és a gyárban, az átszervezéseknél és bizonyos személyeknél.”

„Az elmúlt 4-5 hónapban sok minden változott, hogy a Ferrari jövőre megerősödjön, ennek pedig látni fogjuk az eredményét. Nagyon magabiztos vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!