Alonso: Szafnauer jobban tenné, ha inkább hallgatna - F1VILÁG.HU

Alonso: Szafnauer jobban tenné, ha inkább hallgatna

HIRDETÉS
Még mindig benne van a tüske Fernando Alonsóban azzal kapcsolatban, ahogy különváltak útjai az Alpine Forma-1-es csapatával a tavalyi szezont követően.
Portrait, Helmets, Spa-Francorchamps, GP2312a, F1, GP, Belgium
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

A spanyol pilóta két éven át dolgozott a francia istállónál, mielőtt az idei szezonra az Aston Martinhoz szerződött. Pedig Alonso saját bevallása szerint szívesen maradt volna az Alpine-nál, az enstone-i csapat vezetése azonban egész egyszerűen nem akart vele időben megállapodni a folytatásról.

Alonso két évre szóló megállapodást szeretett volna kicsikarni, az Alpine azonban – elsősorban a spanyol pilóta kora miatt – csak egy évr kötelezte volna el magát. Alonso így úgy döntött, elfogadja az Aston Martin ajánlatot, melyet azt követően tett neki a brit csapat, hogy a tavalyi Magyar Nagydíj előtt Sebastian Vettel bejelentette visszavonulását.

„Nem hiszem, hogy tiszteletlenséget éreztem. De az igaz, hogy tovább tartott, mint gondoltam, amikor elkezdtünk egyeztetni – azt hiszem, Ausztráliában, 2022 áprilisában – a szerződés megújításáról” – mondta a kétszeres világbajnok a BBC-nek adott exkluzív interjújában. „Egyszerűen nagyon lassan haladt a dolog, és nem az én oldalamon. Én készen álltam, örömmel maradtam volna.”

„A 2022-es autó gyors volt, szóval elégedett voltam a teljesítménnyel, illetve a lehetőségekkel kapcsolatban is a jövőre nézve. Szóval az egyeztetéseknek ezen lassú tempója, illetve az, hogy még csak papírra sem vetettük a dolgokat, illetve a korral kapcsolatos megjegyzések, amit még mindig tesznek…”

Az Alpine-tól azóta szinte a teljes vezetés távozott: előbb Laurent Rossi vezérigazgatótól vált meg a csapat, a múlt héten pedig bejelentették, hogy Otmar Szafnauer csapatfőnök, Alan Permane sportigazgató, valamint Pat Fry technikai igazgató is távozik.

Alonso BBC-nek adott interjúja még Szafnauer menesztése előtt született meg – ebben az Aston Martin pilótája kritizálta az Alpine távozó csapatfőnökét.

„Ők így csinálják a dolgokat. Vagy Otmar így csinálja a dolgokat. Mivel az idei év után inkább csendben kellene lennie. Meg sem kellene szólalnia. Az Aston Martin eredményeit, illetve az ő eredményeit látva még mindig beszél, és büszke a döntésére, ami hihetetlen, lenyűgöző.”

Arra a kérdésre, hogy az Alpine-nál alábecsülték-e azt, ami ő nyújtani tudott a csapatnak, Alonso így felelt: „100 százalékig. És még mindig.”

„Amikor az ember a tőle telhető legjobbat nyújtja minden egyes hétvégén, és miközben én annyi mindent tettem a Renault-ért is, egy kicsit személyeskedésnek veszi, ha valaki kételkedik a teljesítményében, vagy a korában, vagy efféle dolgokban.”

Hirdetés

„És csak még jobban bizonyítani akarod ilyenkor, hogy pályafutásod legjobb pillanatában jársz. Az eredmények magukért beszélnek – és ez a legjobb módja ennek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!