Alonso számára győzelemmel ér fel a spanyolországi pontszerzés - F1VILÁG.HU

Alonso számára győzelemmel ér fel a spanyolországi pontszerzés

HIRDETÉS
Szinte győzelemmel ért fel Fernando Alonso számára a vasárnapi Spanyol Nagydíjon elért 9. hely – erről maga a kétszeres világbajnok beszélt, aki a gyenge időmérő és motorcsere után csak a mezőny végéről vágott neki hazai versenyének.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Spanish Grand Prix, Sunday 22nd May 2022. Barcelona, Spain.

Az Alpine versenyzője már a Q1-ből sem jutott tovább a szombati időmérőn, csapata pedig a futam előtt úgy döntött, kicseréli a V6-os erőforrást autójában – Alonso így az utolsó helyről volt kénytelen nekivágni a versenynek. A mezőny legrutinosabb versenyzője elképesztő felzárkózást produkált, és végül a 2 pontot érő 9. helyen fejezte be hazai versenyét, az eredmény pedig szinte győzelemmel ért fel számára.

„Nagyszerű, hogy pontszerző helyen zártam, különösen a gyenge időmérő után – szóval nagyon elégedett vagyok” – mondta a kétszeres világbajnok. „A légkör különleges volt, és bár az utolsó helyről rajtoltam, úgy érzem, sikerült jó show-val szolgálnom a rajongóknak. Egy kicsit olyan, mint egy győzelem!”

„Remélhetőleg mostantól elkezdhetünk folyamatosan pontokat szerezni. Szerintem még mindig javulnunk kell a vasárnapokon, de remek munkát végeztünk, és jól kezeltük a dolgokat.”

A másik Alpine-t terelgető Esteban Ocon hetedik lett a Spanyol Nagydíjon: „Nagyon örülök a csapat miatt ennek a kettős pontszerzésnek. Talán ez a legjobb eredmény, amiben reménykedhettünk a szombati időmérő után, a csapat pedig büszke lehet arra, amit most elért.”

„Bizonyítottuk, hogy a tempó megvan, az autó pedig jól működik, szóval ez az eredmény határozottan jó érzéssel tölt el. Jól fogok aludni!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!