Friss hírek

Alonso: A számokra, nem pedig a reményre alapozom az idei optimizmusom!

Hosszú idő után először ismét tényekre, nem pedig reményre alapozza optimizmusát a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző 2018-ban is a McLaren versenyzőjeként vág neki a Forma-1-es bajnokságnak, a brit istálló azonban idén már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használja.

Miután az elmúlt 3 év kiábrándítóan alakult Alonso számára, a spanyol nagyon bízik abban, hogy idén újra az élmezőnyben harcolhat. Elmondása szerint pedig az adatok azt mutatják, erre minden esélye meg is lesz.

„Nagyon magabiztosak vagyunk. Történt néhány változás a McLarennél – a legnyilvánvalóbb kétségkívül az, hogy idén már a Renault erőforrásait használjuk. Ez pedig véleményem szerint óriási motivációt ad a csapatnak” – mondta Alonso.

„Idén teljesen más hangulatban vagyunk, mint az elmúlt 3 évben. Mindig arra számítottunk, hogy jó idényünk lesz, de idén ezt az optimizmust már a tényekre alapozzuk, míg az elmúlt években csupán reménykedtünk benne.”

„Szeretnénk dobogós eredményeket elérni, és ha lehetőség adódik rá, harcolni a győzelmekért. Azt gondolom, a csapat már készen áll erre. Háromévnyi küszködés, háromvényi tanulás után jóval felkészültebbek vagyunk.”

„Úgy gondolom, hogyha egy csapat három, vagy akár egy évig is dominál, amint nem olyan versenyképes, nincs már olyan előnyben, és nem tud olyan szinten teljesíteni. De az, hogy mi küszködtünk az elmúlt 3 évben, csak megerősített minket, és teljesen felkészített bennünket a harcra.”

Fotó: Pirelli

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown szintén magabiztosan várja az új szezont: az istálló idei autója már teljesítette a kötelező törésteszteket, és a szimulációk alapján ígéretes teljesítményre lesz képes.

„Minden remekül halad az autó tervezése kapcsán” – mondta a szakember.

„Megvan a motor, teljesítettük a törésteszteket is, minden a tervek szerint halad. Február 23-án mutatjuk be az autót, és február 26-án már pályára is gurulunk vele.”

„A szimulációkkal pedig ott tartunk, ahol tartani szerettünk volna tavaly. Néha a szimulációk jók, de amikor pályára gurulunk, nem mindig működnek a dolgok – tavaly viszont többször működtek, mint nem, szóval szerintem jó helyzetben leszünk idén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!