Alonso száraz versenyt reméli, nem fog feleslegesen kockáztatni - F1VILÁG.HU

Alonso száraz versenyt reméli, nem fog feleslegesen kockáztatni

Eső áztathatja a Forma-1-es Monacói Nagydíj vasárnapi versenyét, Fernando Alonso azonban jobban örülne annak, ha száraz pályán teljesíthetnék a 78 körös versenytávot.

A kétszeres világbajnok éppen csak alulmaradt Max Verstappennel szemben a szombati időmérő edzésen, így a mai versenyt a 2. helyről kezdheti meg. Az Aston Martin pilótája azt mondja, minden kínálkozó lehetőséget ki fognak használni majd.

„Meglátjuk, hosszú a verseny. Kétlem, hogy lesznek előzési lehetőségek, mert ez Monaco, viszont nagyon megterhelő futam ez az autó, a váltó és a fékek szempontjából is. Szóval sok mindenre oda kell figyelni a 78 kör során” – mondta a kétszeres világbajnok. „Szóval nagyon koncentráltnak kell lenni, élesnek kell lenni a stratégiával és a bokszkiállásokkal kapcsolatban is. Bármi megtörténhet. Ha lehetőség kínálkozik, mi meg fogjuk ragadni.”

Alonso viszont leszögezte, felesleges kockázatot biztosan nem fog vállalni a győzelemért.

„Azt gondolom, ma eleget kockáztattam. Vasárnap megpróbálunk eljutni a kockás zászlóig, és bezsebelni a legtöbb pontot. Ha egy szokványos monacói verseny lesz, dobogón kell végeznünk, többé-kevésbé azokban a pozíciókban, ahogy most állunk. Ha viszont lehetőség kínálkozik, vagy lesz egy műszaki hibája Maxnak, esetleg egy rossz kerékcseréje, vagy szerencsénk lesz a stratégiával, ki fogjuk használni.”

„Ha viszont nem, akkor nem fogunk feleslegesen kockáztatni. Itt egyszerűen nem lehet előzni, szóval próbáljuk elkerülni a hibákat, ami egy unalmas vasárnapi versenynek hangzik Monacóban, és kívülről könnyűnek is tűnik, de rettentően nehéz az autót jó formában tartani, és a pályán maradni 78 körön át.”

Alonso beszélt arról is, bár Verstappen idén olykor következetlenül teljesített a rajtok során, nem gondolja úgy, hogy ma lehetősége lesz beszúrni a holland mellé.

„A rajtjaink nagyon jók voltak idén, ez igaz. Max pedig egy kicsit talán következetlen volt néha. De ha jó, akkor ugyanolyan jó, mint mi – néha kicsit gyengébb. A lényeg, hogy az 1-es kanyarig túl rövid az út, bármilyen teljesítményt is nyújts, és túl szűk. Meglátjuk, hogyan alakul, de ez jelenleg talán nincs a fejemben. Hosszú verseny lesz, erre fogunk fókuszálni.”

A meteorológiai előrejelzések szerint esőt jósolnak a mai versenyre, Alonso azonban jobb szeretné, ha inkább száraz versenyünk lenne.

„Az eső? Szerintem nem fog segíteni, hogy őszinte legyek. Én inkább száraz versenyt preferálnék. Jobb esélyeink lesznek sok pontot gyűjteni száraz futamon. Egy kaotikus, esős nap csak azokat a versenyzőket segíti, akik valamiért pozíción kívül vannak, és szerintem mi remek helyzetben vagyunk jelenleg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!