Alonso szeptemberben dönti el, marad-e az F1-ben - F1VILÁG.HU

Alonso szeptemberben dönti el, marad-e az F1-ben

HIRDETÉS

Fernando Alonso a nyári szünet után dönt arról, folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben 2018-ban.


Fernando Alonso a nyári szünet után dönt arról, folytatja-e a versenyzést a Forma-1-ben 2018-ban.

Mindezt a McLaren új autója, az MCL32-es pénteki bemutatóján árulta el a kétszeres világbajnok.

A spanyol szerződése 2017 végén lejár jelenlegi csapatával, korábban pedig többször világossá tette, csak akkor marad az F1-ben, ha élvezetesnek találja az új generációs versenyautók vezetését.

„Arra számítok, hogy változás lesz az autók vezetésének izgalmát tekintve” – mondta Alonso.

„Ha sikerül visszatérnünk egy kicsit oda, ahol korábban voltunk ebben a tekintetben… Az elmúlt 4-5 évben a turbómotorokkal ezek a nehézségek elvettek az élvezeti értékből. Mindig spórolnunk kellett valamivel – az akkumulátorral, a gumikkal, vagy az üzemanyaggal… A versenyeken egy körig sem nyomhattuk úgy, ahogy akartuk.”

„Remélem, hogy az új szabályok egy kicsit visszahozzák majd a küzdőszellemet, és ez néhány versenyen belül ki is derül majd.”

Arra a kérdésre, hogy mikor dönt jövőjéről, Alonso elárulta: „Szeptember környékén. Majd meglátom. Erre a kérdésre a nyári szünet után válaszolok majd. Szeptember környékén jó elkezdeni ezen gondolkodni – leülni és eldönteni, hogyan tovább.”

„Szeptemberig, a nyári szünet utánig nem gondolkodom a jövőmön. Ezt az évet teljes elkötelezettséggel kezdem meg. Nagyon élveztem a pihenést, január 10-ig szükségem is volt rá. Pihentem, feltöltöttem az akkumulátoraimat, körülvettem magam a családommal és a barátaimmal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!