Alonso: Szerencse, hogy ép bőrrel megúsztam - F1VILÁG.HU

Alonso: Szerencse, hogy ép bőrrel megúsztam

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elismerte, szerencsésnek tartja magát, amiért sérülés nélkül megúszta a Belga Nagydíj rajtjánál bekövetkezett balesetet.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso elismerte, szerencsésnek tartja magát, amiért sérülés nélkül megúszta a Belga Nagydíj rajtjánál bekövetkezett balesetet.

A világbajnoki tabella éllovasa már az első kanyarban feladni kényszerült a futamot, miután a két Sauberrel együtt belekeveredett egy Romain Grosjean és Lewis Hamilton által előidézett balesetbe.

Alonso tehát nem tudott pontot szerezni a Belga Nagydíjon, és bár csalódott emiatt, összességében örül annak, hogy nem sérült meg a nagy ütközésben.

„Csalódott vagyok az elvesztett pontok miatt” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Ugyanakkor szerencsésnek is mondhatom magam, hogy öt nap múlva autóba ülhetek Monzában, mert a képeket elnézve már épp fordultunk be, szóval könnyen megsérülhetett volna a kezem, vagy akár a fejem, mivel [Romain] Grosjean autója nagyon közel volt.”

„Szerintem az autó felső részén minden összetört, szóval ebből a szempontból szerencsés helyzet volt.”

Alonso hozzátette, csak a visszajátszások alapján derült ki számára, pontosan mi is történt az első kanyar előtt.

„Nem tudtam, mi történt, amíg nem láttam az egészet a TV-ben. Nehéz volt elképzelni, hogy tud valaki ekkora erővel nekem csapódni, vagy hogy tud valaki átrepülni felettem ilyen gyorsan. Aztán a TV-felvételek alapján úgy tűnt, Grosjean és Lewis [Hamilton] ütközött össze, és elveszítették az irányítást autóik felett.”

A baleset után többen azt hihették, Alonso megsérült a nagy balesetben, mivel a spanyol sokáig a versenyautóban maradt. A Ferrari pilótája elmondta, bár nem sérült meg, azért nem ugrott ki egyből, mert az ütközés miatt sajgott mindene.

Hirdetés

„Néhány másodpercig az autóban maradtam, mert fájdalmaim voltak hátul. Aztán volt egy kis tűz is, és jöttek a tűzoltó-berendezésekkel, és úgy döntöttem, inkább kiugrom, mert nem kaptam levegőt a sok füsttől.”

A bajnoki tabellát továbbra is vezető versenyző hozzátette, a rajt már a baleset előtt is eseménydús volt.

„Az első dolog [Pastor] Maldonado volt. Meglepődtem, mert még égtek a piros lámpák, amikor ő már harmadik vagy második volt. Szóval nagyon kiugrott a rajtnál. A rajtom aztán jól sikerült, megelőztem a két Saubert, és a harmadik helyen voltam. Aztán elkezdtem befordulni, és hirtelen olyan volt, mintha egy vonat robogott volna át rajtam. Nagyon nagy ütközés volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!