Alonso: Szerencse kell a győzelemhez

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy csakis szerencsével szerezheti meg a győzelmet hazai közönsége előtt a hétvégi Európa Nagydíjon, ahol az első edzésnapon mindenkit maga mögé utasított, és ő diktálta a tempót.

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy csakis szerencsével szerezheti meg a győzelmet hazai közönsége előtt a hétvégi Európa Nagydíjon, ahol az első edzésnapon mindenkit maga mögé utasított, és ő diktálta a tempót.

Annak ellenére, hogy több mint hét tizedet adott ellenfeleinek a délutáni tréningen, Alonso úgy gondolja, hogy akkor lesz esélye a győzelemre Valenciában, ha riválisai hibáznak.

“Úgy vélem, segítségre van szükségünk a többiektől” – idézte Alonsót az Autosport. “Ugyanaz a helyzet, mint a tavalyi évben Szingapúrban – ahol segítségünkre volt a biztonsági autó –, ahol volt egy szerencsés pillanat, és azt kihasználtam.”

“Aztán Fujiban is hasonló volt a helyzet, az első négy autó kicsúszott az első kanyarban, így ezek nélkül biztosan nem arathattam volna győzelmet a tavalyi évben.”

“Idén is ez a helyzet. Szükségünk van még néhány tizedre, hogy versenyt tudjunk nyerni, talán három-négy tized elég lenne a győzelemhez, de egyelőre az élboly mögött vagyunk.”

“Szóval, ha hibáznak, akkor talán ki tudjuk használni a lehetőséget, de ez nem csak rajtunk múlik” – magyarázta a kétszeres világbajnok, aki egy gyenge szezonkezdés után, két győzelmet is aratott az utolsó versenyeken a tavalyi évben.

Alonso az utóbbi időben igen könnyű autóval teljesítette az időmérő edzéseket, és a legutóbbi Magyar Nagydíjon is így szerezte meg a pole pozíciót. A spanyol azonban elmondta, hogy mai teljesítménye nem ennek köszönhető.

“Nem csak az utolsó köröm volt gyors” – magyarázta. “Néha az utolsó körre üres tankkal hajt ki az ember, és úgy ér el jó időket, de ez ennél több volt ma délután. Mindig az első három, vagy kettő között voltunk, minden körülmények között, bármelyik gumival, bármennyi üzemanyaggal.”

“Az autó végig versenyképes volt, az edzés minden részében, minden körülmények között. Ennek pedig nagyon örülünk, de nem szabad elfelejteni, hogy ez még csak a pénteki nap volt, és továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!