Friss hírek

Alonso: Szerencsére van szükségünk a versenyen

A Renault kétszeres bajnoka, Fernando Alonso már azzal is elégedett lenne, ha az első ötben végezne a holnapi Bahreini Nagydíjon, miután csak a negyedik sorból, a hetedik pozícióból vághat neki a versenynek.

A Renault kétszeres bajnoka, Fernando Alonso már azzal is elégedett lenne, ha az első ötben végezne a holnapi Bahreini Nagydíjon, miután csak a negyedik sorból, a hetedik pozícióból vághat neki a versenynek.

A spanyol pilóta úgy gondolja, hogy nagyon nehéz lesz megelőznie az előtte állókat, sőt igazából csak akkor lesz esélye előrébb végezni, ha valaki ront és kiesik előle.

“Úgy gondolom, az első öt-hat a maximum, amire számíthatunk a holnapi futamon” – mondta Alonso Bahreinben. “Véleményem szerint azok az autók, amik előttünk állnak, biztosan gyorsabbak nálunk, így nem fogjuk tudni megverni őket a versenyen.”

“Éppen ezért csak abban az esetben fogunk tudni előrébb végezni, ha valami problémájuk lesz, és kiesnek. Sajnos ez a valóság, ezzel együtt kell élnünk. Minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, és magunk mögött tartsuk a Ferrari pilótáit, illetve Rosberget, akik mögülünk rajtolnak.”

Alonso azt is elmondta, hogy hiába tették fel autóikra átmeneti duffúzorukat, továbbra is le vannak maradva az élen állókkal szemben, bár úgy érzi, a pontszerző helyekre jók lehetnek a hétvégi versenyen.

A spanyol pilóta a múlt héten megrendezett Kínai Nagydíjat az első sorból kezdhette meg, azonban ez annak volt betudható, hogy szinte alig volt üzemanyag az autójában.

Alonso megerősítette, továbbra sem elég jó az R29 teljesítménye sok üzemanyaggal.

“Természetesen mindig az élen akarsz lenni. A Toyota, és a Brawn versenyzői még akkor is az első hatban végeznek, ha sok üzemanyag van autóikban. Ez egy tipikusan olyan terület, ahol fejlődnünk kell, mert amint üzemanyagot vételezünk, pozíciókat veszítünk.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy még javítanunk kell a teljesítményünkön, de egy elég jó időmérőt teljesítettünk. Az volt a célunk, hogy az első tízbe kerüljünk. Sőt volt egy pont, mikor a második etapban a harmadik helyen voltam, ami jobb, mint amire számítottam.”

“A pontokat viszont a versenyen osztják szét, így mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legjobb pozíciókban végezzünk” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!