Alonso szerint a gumik döntenek Törökországban - F1VILÁG.HU

Alonso szerint a gumik döntenek Törökországban

A McLaren Mercedes istálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjat, ahol véleménye szerint kulcsszerepet kapnak majd a Bridgestone gumik a nagy melegben.

A McLaren Mercedes istálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjat, ahol véleménye szerint kulcsszerepet kapnak majd a Bridgestone gumik a nagy melegben.

A nyári szünet után mindenki kipihenten, újult erővel érkezik meg Isztambulba, ahol kezdetét veszi a szezon tizenkettedik állomásának helyet adó Török Nagydíj. A bajnokság továbbra is négyesélyes, a McLaren és a Ferrari versenyzői pályáznak a legnagyobb eséllyel a bajnoki cím megszerzésére.

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso, aki a Magyar Nagydíjon igencsak összekapott csapattársával, már alig várja a hétvégi viadalt, ahol mindent megtesz majd annak érdekében, hogy faragjon hét pontost hátrányából.

“Mindig jó, ha van egy kis szünet, és az ember feltöltődhet, azonban már alig várom, hogy visszatérjek a versenypályára Törökországban” – mondta Alonso a csapat hivatalos közleményében. “Jól állok a bajnoki pontversenyben, és bízom benne, hogy tovább tudom növelni pontjaim számát Isztambulban. Jól állunk mindkét világbajnokságban, és még rengeteg pont kiadó a szezon hátralévő hat versenyén. Viszont versenyről versenyre haladunk. Én azonban mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el a hétvégi Török Nagydíjon.”

A spanyol bajnok továbbá elárulta, véleménye szerint az lesz a döntő, hogy kinek az autója használja a legjobban a Bridgestone keverékeit, amelyek komoly terhelést kapnak majd a gyors pályán a nagy melegben.

“A török pálya fantasztikus, élvezetes rajta a vezetés. A határon kell autózni, és a nyolcas kanyar igazi kihívást tartogat minden versenyző számára. Nagy meleg várható, így a gumikopás kulcsszerepet kap majd a hétvégén” – magyarázta Alonso. “Mivel az óramutató járásával ellentétes irányban körözünk, ez is kihatással lesz az abroncsokra, a jobb első gumik jobban kopnak majd, mint más pályákon. Mivel roppant gyors a pálya, a gumik emiatt is nagyobb terhelést kapnak, de úgy gondolom, hogy erre a Bridgestone is fel van készülve, így nem lesz gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!