Friss hírek

Alonso szerint a gumik döntenek Törökországban

A McLaren Mercedes istálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjat, ahol véleménye szerint kulcsszerepet kapnak majd a Bridgestone gumik a nagy melegben.

A McLaren Mercedes istálló spanyol versenyzője, Fernando Alonso magabiztosan várja a hétvégén megrendezésre kerülő Török Nagydíjat, ahol véleménye szerint kulcsszerepet kapnak majd a Bridgestone gumik a nagy melegben.

A nyári szünet után mindenki kipihenten, újult erővel érkezik meg Isztambulba, ahol kezdetét veszi a szezon tizenkettedik állomásának helyet adó Török Nagydíj. A bajnokság továbbra is négyesélyes, a McLaren és a Ferrari versenyzői pályáznak a legnagyobb eséllyel a bajnoki cím megszerzésére.

A McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso, aki a Magyar Nagydíjon igencsak összekapott csapattársával, már alig várja a hétvégi viadalt, ahol mindent megtesz majd annak érdekében, hogy faragjon hét pontost hátrányából.

Hirdetés
 

“Mindig jó, ha van egy kis szünet, és az ember feltöltődhet, azonban már alig várom, hogy visszatérjek a versenypályára Törökországban” – mondta Alonso a csapat hivatalos közleményében. “Jól állok a bajnoki pontversenyben, és bízom benne, hogy tovább tudom növelni pontjaim számát Isztambulban. Jól állunk mindkét világbajnokságban, és még rengeteg pont kiadó a szezon hátralévő hat versenyén. Viszont versenyről versenyre haladunk. Én azonban mindent megteszek annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el a hétvégi Török Nagydíjon.”

A spanyol bajnok továbbá elárulta, véleménye szerint az lesz a döntő, hogy kinek az autója használja a legjobban a Bridgestone keverékeit, amelyek komoly terhelést kapnak majd a gyors pályán a nagy melegben.

“A török pálya fantasztikus, élvezetes rajta a vezetés. A határon kell autózni, és a nyolcas kanyar igazi kihívást tartogat minden versenyző számára. Nagy meleg várható, így a gumikopás kulcsszerepet kap majd a hétvégén” – magyarázta Alonso. “Mivel az óramutató járásával ellentétes irányban körözünk, ez is kihatással lesz az abroncsokra, a jobb első gumik jobban kopnak majd, mint más pályákon. Mivel roppant gyors a pálya, a gumik emiatt is nagyobb terhelést kapnak, de úgy gondolom, hogy erre a Bridgestone is fel van készülve, így nem lesz gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!