Friss hírek

Alonso szerint a harmadik hely volt a maximum

Rendkívül elégedetten nyilatkozott a vasárnapi Japán Nagydíjat követően a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, hiszen úgy véli, a harmadik hely volt a maximum, amit ezen a hétvégén elérhettek Suzukában.


Rendkívül elégedetten nyilatkozott a vasárnapi Japán Nagydíjat követően a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, hiszen úgy véli, a harmadik hely volt a maximum, amit ezen a hétvégén elérhettek Suzukában.

Alonso a Red Bull két versenyzője, Sebastian Vettel és Mark Webber mögött futott be Japánban, s noha összességében pontokat veszített a listavezető ausztrállal szemben, nem csalódott.

Hirdetés
 

„Már mielőtt idejöttünk volna tudtuk, hogy talán a harmadik hely lesz a maximum, amit elérhetünk” – mondta Alonso a verseny után, majd hozzátette, szinte biztos, hogy a hátralévő helyszínek közül ez a pálya illett legkevésbé az F10-es versenygépekhez.

„Meggyőződésünk, hogy a hátralévő helyszínek közül ez a pálya feküdt nekünk legkevésbé, szóval összességében jó hétvégénk volt. Úgy vélem, elégedettnek kell lennünk ezzel az eredménnyel, hiszen 15 pontot szereztünk.”

„Három pontot veszítettünk el egy olyan pályán, ami nem volt a legjobb számunkra, a teljesítményt illetően nem tudtuk hozni a legjobb szintet. Láthattuk, hogy az időmérőn küszködtünk a Q1-ben és a Q2-ben, Felipének is problémái voltak, szóval a tempó tekintetében nem volt egy ideális hétvége.”

„Viszont csak három pontot veszítettünk a bajnokságban, szóval nagyon boldognak kell lennünk.”

Alonso továbbá kiemelte, annak ellenére, hogy a Red Bull magasan a mezőny fölött jár nyers tempó tekintetében, mindössze 7 alkalommal tudtak diadalmaskodni, így kicsi a valószínűsége annak, hogy Koreában, Brazíliában és Abu Dhabiban is kettős győzelmet aratnak majd.

„Papíron ez egy tökéletes pálya volt a Red Bull számára” – folytatta a spanyol.

„Szóval 14 pontos hátránnyal távozni innen nagyon jó. Tudjuk, hogy a hátralévő három futamon folyamatosan nyomnunk kell. Amikor bizonyos pályákra érkezünk, ki kell használnunk a lehetőségeinket. Ők ma kihasználták a sajátjukét.”

„A bajnokság eddig eltelt 16 futamából 15-öt gyakorlatilag a Red Bull pályáján rendeztek, és mindössze hétszer tudtak nyerni. Volt három kettős győzelmük, 12-szer viszont nem sikerült ezt elérni. Szóval a hátralévő három versenyen nehéz lesz ismét egy-kettőben befutniuk. Mindig történik valami, és mi készen állunk arra, hogy kihasználjuk a lehetőséget.”

„Ha mégsem, akkor nehéz dolgunk lesz, mert 2010-ben egyértelműen a Red Bullnak van a legjobb autója.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!