Friss hírek

Alonso szerint a Renault megközelítette a Ferrarit

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso annak ellenére sem volt csalódott a Kínai Nagydíjat követően, hogy az elmúlt két futammal ellentétben, nem állhatott fel a dobogóra.

A Renault kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso annak ellenére sem volt csalódott a Kínai Nagydíjat követően, hogy az elmúlt két futammal ellentétben, nem állhatott fel a dobogóra.

A spanyol versenyző, aki zsinórban két futamgyőzelmet aratott Szingapúrban és Japánban, a negyedik pozícióban végzett a hétvégén Sanghajban, mellyel bebiztosította a Renault számára a negyedik helyet a konstruktőrök versenyében.

Alonso elmondta, hogy őt is meglepte a Renault versenyen mutatott teljesítménye, miután az időmérő előtt komolyan aggódott az R28-as formája miatt.

“Minden nagyon jól ment, közel azonos volt a sebességünk, mint a két Ferrarinak a versenyen, ahogy szombaton sem voltunk sokkal lemaradva mögöttük. Megmondom őszintén, hogy mindez meglepett” – mondta Alonso a spanyol televíziónak a futamot követően.

“Az első körökben gyorsabb voltam a Ferrariknál, de nem tudtam közelebb kerülni hozzájuk. Aztán elkezdtek begyorsulni és elléptek tőlem, de a mai napon nem is velük kellett csatát vívnom.”

“Heikki defektje után lejjebb vettük a fordulatszámot, ám mikor láttuk, hogy Kimi belassult, egy utolsó hajrába kezdtünk. Azonban nagyon, de nagyon elégedett vagyok a negyedik hellyel, hiszen ez is igazolja az elmúlt versenyeken elért eredményeinket.”

Alonso egyébként a kínai futamon elért negyedik helyével megelőzte Heikki Kovalainent a bajnoki pontversenyben, ám a spanyol elmondta, mindez nem nagyon izgatja.

“Hatodik, hetedik, vagy az ötödik, teljesen mindegy” – mondta. “Mikor nem vagy harcban a bajnoki címért, akkor nem számít, de nagyon boldog vagyok, mert közel ugyanolyan jó érzésekkel hagyom el a helyszínt, mint az elmúlt két futamot.”

“Egy olyan versenyen, ahol legnagyobb riválisaim nem hibáztak, a negyedikek vagyunk, és nagyon közel végeztünk az élen állókhoz” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!