Alonso szerint a szerencse dönt a vb-cím sorsáról

Nem aggódik pénteki motorcseréje miatt a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – a spanyol versenyző ugyanis elmondta, minden a tervek szerint halad Interlagosban, és bízik abban, hogy a szombati kvalifikáción képesek lesznek megverni a Red Bull alakulatát.


Nem aggódik pénteki motorcseréje miatt a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso – a spanyol versenyző ugyanis elmondta, minden a tervek szerint halad Interlagosban, és bízik abban, hogy a szombati kvalifikáción képesek lesznek megverni a Red Bull alakulatát.

Alonso mindössze a tizenharmadik pozícióban zárta a pénteki második szabadedzést Brazíliában, ám elmondása szerint teljesen higgadtan várják a szombati napot.

A spanyol versenyző elmondta, a világbajnoki cím innentől kezdve a szerencsén, nem pedig az erőviszonyokon múlik majd.

„Azt hiszem, azért vagyok nyugodt, mert még csak péntek van” – mondta Alonso újságírók kérdésére.

„Vasárnap nyilván sokkal idegesebb leszek majd, de szerintem elég kicsi a különbség aközött, ha az ember motivált, izgatott vagy éppen relaxált, mert az autó sebessége olyan, amilyen.”

„Nagyon kevés fejlesztés lesz a mostani verseny, illetve az Abu Dhabi-i Nagydíj között, vagy talán egyáltalán nem is lesz. Szóval minden kártya ki van terítve, egyszerűen jobban kell megjátszanunk őket, és majd meglátjuk, mi lesz az eredmény.”

„Akár megnyerjük, akár elveszítjük a bajnokságot, nem azért lesz, mert ennyi és ennyi erőfeszítést tettünk az autóba a hajrában. Egyszerűen a sorson illetve a szerencsén múlik majd az egész – nagyon kevés pont van köztünk, az autók teljesítménye is közel azonos, szóval mind az öten a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk majd és meglátjuk, mi lesz az eredménye.”

Alonso autója a péntek délelőtti szabadedzés végén megállt a pályán, ám a csapat elmondása szerint egy rendkívül régi motor mondta fel a szolgálatot az F10-es versenygépben. Alonso megerősítette csapata állítását, s kijelentette, minden a tervek szerint halad.

„A két edzés között kicseréltük a motort, amit már nagyon-nagyon régóta használtunk. Minden a terv szerint halad, és reméljük, hogy elegendő aggregát áll majd a rendelkezésünkre itt és Abu Dhabiban.”

A spanyol versenyző hozzátette, habár nehéz jóslatokba bocsátkozni, véleménye szerint a Red Bull Racing továbbra is a legnagyobb esélyese a hétvégének, ám mindent megtesznek azért, hogy a holnapi időmérőn bezsebeljék a pole pozíciót.

„Azt gondolom, nehéz kiértékelni a pénteki eredményeket, de számomra a Red Bull Racing továbbra is nagyon versenyképesnek tűnik, szóval újabb erős hétvégét futhatnak. Úgy fest, a McLarenekkel fogunk csatázni azért, hogy a Red Bullok mögött legyünk, s gondot okozzunk nekik.”

„Számunkra az a fontos, hogy a lehető legközelebb kerüljünk a Red Bullhoz, hogy az első rajtkockáért harcoljunk. Megtettük ezt Szingapúrban, ahol pénteken úgy tűnt, nagyon versenyképesek, szombaton pedig legyőztük őket. Remélhetőleg ismételni tudunk itt.”

Alonso ezzel együtt tisztában van azzal, hogy a középmezőny erősebb csapatait is szemmel kell tartaniuk, hiszen a Renault és a Williams is képes a meglepetésekre.

„Az is fontos, hogy eltávolodjunk a Williamstől és a Renault-tól, mely csapatok néha versenyképesek tudnak lenni. Elég Suzukára gondolni, ahol Robert [Kubica] a harmadik, mi pedig az ötödik helyről rajtolunk. Összességében azonban úgy vélem, magabiztosan várhatjuk a hétvége további részét.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!