Alonso szerint az eső megtréfálhatja a mezőnyt ma

A két Mercedes mögött a harmadik leggyorsabb volt pénteken, Silverstone-ban a Ferrari spanyol világbajnoka, Fernando Alonso.


A két Mercedes mögött a harmadik leggyorsabb volt pénteken, Silverstone-ban a Ferrari spanyol világbajnoka, Fernando Alonso.

A Ferrari versenyzője a nap végén elmondta, sikerült teljesíteniük a tervezett programot, ám még bőven van tennivalójuk.

„A pénteki edzésnap olyan volt, mint az összes többi – a tervezett programot teljesítettük, kipróbáltunk néhány új komponenst, délelőtt pedig a beállításokon dolgoztunk, miközben délután a két gumikeveréket értékeltük ki” – fogalmazott a spanyol.

„Nem volt semmiféle probléma a gumikopással és a szemcsésedéssel a lágyabb keverék esetében, míg ahhoz, hogy a kemény gumikat megfelelően kiértékeljük, várnunk kell egy hosszabb etapos tesztre. Most annyit tudok mondani, hogy nehéz őket felmelegíteni.”

Alonso egyelőre nem kívánt jóslatokba bocsátkozni arra vonatkozóan, mi várható a mai időmérőn – főleg azért, mert az időjósok szerint az eső is beköszönhet Silverstone-ba.

„Most – mint általában – ki kell elemeznünk mindent, hogy megértsük, mely keveréket kell használnunk szombaton. Bár, ha bejönnek a jóslatok, miszerint esni fog, akkor ezek az adatok inkább a versenyen lesznek majd hasznosak.”

„Mindig erős itt a szél, ez néhány kanyarban segít, a pálya más részein viszont hátrányt jelent – viszont ez mindenkit ugyanúgy érint. Most minden, amit tehetünk, hogy várunk, és majd meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!