Alonso szerint badarság, hogy az Aston félig Red Bull, félig Mercedes - F1VILÁG.HU

Alonso szerint badarság, hogy az Aston félig Red Bull, félig Mercedes

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint a riválisoknak ideje lenne elfogadniuk, hogy az Aston Martin a saját mérnöki zsenialitásának köszönhetően lépett előre idén az élmezőnybe, és nem azért, mert mások technikáját vagy másoktól származó ötleteket használtak az AMR23 megépítésekor.
Portrait, Helmets, Jeddah Corniche Circuit, GP2302a, F1, GP, Saudi Arabia
Fernando Alonso, Aston Martin F1 Team

Az Aston Martin idei autója már a tesztek óta a paddock fő beszédtémája, a csapat körüli felhajtás pedig természetesen csak tovább fokozódott azóta, hogy Alonso dobogós eredménnyel, a harmadik helyen zárta a szezonnyitó Bahreini Nagydíjat.

A csapatot ért egyik legfőbb „vád”, hogy az autójuk túlságosan is a jelenleg etalonnak számító Red Bull karakterisztikáját viseli magán – méghozzá Helmut Marko szerint azért, mert annak a Dan Fallowsnak a kéznyomát viseli, aki korábban évekig a Red Bull aerodinamikai részlegének vezetője volt. Más vélemények szerint az Aston Martin a Mercedesszel való szoros technikai partnerségből is profitál, hiszen továbbra is a német csapat motorját, váltóját és felfüggesztését építhetik az autóikba.

„Egyáltalán nem érdekelnek ezek a vélemények, csak a saját csapatom javulására koncentrálok. Már szemmel láthatóan is nagy különbségek vannak a mi autónk és a Red Bull között” – seperte le magáról a Dzsiddában is ismétlődő kérdéseket Alonso, aki a Marcának ki is fejtette, miért teljesen blődség másolt autónak nevezni az Aston Martint.

„Jó példa erre az is, hogy a Mercedes azt mondja, az autónk 50%-a tőlük származik, miközben a Red Bull pedig azt mondja, hogy az autónk 50%-a tőlük származik. És ha megnézzük, nincs a mezőnyben két annál különbözőbb autó, mint a Red Bull és a Mercedes. Ez pedig csakis azt jelentheti, hogy egyikük elmélete sem igaz” – fejtette ki észjárását a spanyol.

„Mi más utat követtünk a fejlesztésekkel, mint ez a két csapat. Persze az igaz, hogy valamennyire minden autó hasonlít egymásra. Ha feketére festenénk őket, a Ferrari, a Haas és az Alfa Romeo eléggé egyformák lennének.”

De ha már a közvélemény mindenképpen hasonlóságról akar hallani, Alonso elmondta, szerinte a mezőny melyik koncepciója áll legközelebb az Aston Martinéhoz. “Azt mondanám, hogy a miénkhez legjobban hasonlító autó az Alpine, az oldalszekrények és az alattuk lévő csatornák kialakítása miatt” – mondta a spanyol tavalyi csapatáról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!