Alonso szerint Bahreinben tovább fejlődött a McLaren

Míg Jenson Button egész nap szenvedett, addig csapattársa, Fernando Alonso igencsak pozitív napot zárt pénteken, Bahreinben.


Míg Jenson Button egész nap szenvedett, addig csapattársa, Fernando Alonso igencsak pozitív napot zárt pénteken, Bahreinben.

A spanyolok kétszeres világbajnoka úgy véli, csapatának igenis oka van az optimizmusra azok után, hogy az első edzést a hetedik, a másodikat pedig a tizenkettedik helyen zárta.

„Sok dolgot kell helyretennünk, de minden, amit most csinálunk, jó irányba terel bennünket” – mondta Alonso a második gyakorlás után.

„Ma másfél másodperccel maradtunk le az élen állóktól, szóval kétségtelen, hogy újra előreléptünk. Még ha nincsenek is varázseszközeink a futamra, négy nappal Kína után elégedettek és optimisták lehetünk, mert apróbb dolgokkal kapcsolatban – mint például a lefelé, illetve felfelé váltás, a fékezés – sikerült előrelépéseket tennünk a háttérben zajló kemény munkának hála.”

Alonso hozzátette, nagyon nem jött jól, hogy Button nem tudott sok időt a pályán tölteni pénteken.

„Elég sima napom volt, nem voltak problémáim, de sajnos Jensonról ugyanez nem mondható el, szóval sok információtól estünk el. Osztoztunk az aerodinamikai programon, szóval kevesebb adatot tudtunk gyűjteni, de remélhetőleg holnap felzárkózhatunk.”

„Egy olyan periódusban tartunk épp, melyben sokat tanulunk, és láthattuk azt is, hogy a megbízhatóság egyelőre még nem 100 százalékos részünkről.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!