Alonso szerint csak a csoda segíthet a Renault-n

Fernando Alonso elárulta, egyáltalán nem lepődött meg csapata hétvégén nyújtott teljesítményén, és úgy gondolja, hogy a Renault nem fog tudni komolyabb előrelépést elérni az idei évben a Forma-1-ben.

Fernando Alonso elárulta, egyáltalán nem lepődött meg csapata hétvégén nyújtott teljesítményén, és úgy gondolja, hogy a Renault nem fog tudni komolyabb előrelépést elérni az idei évben a Forma-1-ben.

A sport kétszeres világbajnoka fantasztikusan szerepelt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, ahol a nagyok botladozásait kihasználva, az előkelő negyedik helyen végzett.

A kezdeti sikerek után – ahogy arra számítani is lehetett – csak a nyolcadik helyen végzett a spanyol versenyző a hétvégi Maláj Nagydíjon.

Alonso elmondta, abszolút nem lepődött meg a látottakon, különösen, hogy az élcsapatok közül csak Massa búcsúzott idő előtt a küzdelemtől.

“Többé kevésbé erre számítottunk” – mondta Alonso az AS-nek adott nyilatkozatában. “Tisztában voltunk azzal, hogy nem lesz könnyű bekerülni az első nyolcba, és ha Massa nem esik ki, akkor ez valószínűleg nem is sikerült volna. Ez a valóság, így állunk most, de egyáltalán nem lepett meg a dolog.”

“Normális körülmények között a kilencedik helyre kvalifikáltuk magunkat, és a nyolcadik pozícióban végeztünk a versenyen. Minden úgy alakult, ahogy arra számítottunk” – folytatta Alonso, aki szerint jobb, ha csapata mielőbb hozzászokik ehhez a helyzethez, mert ha nem történik valami csoda, akkor biztosan nem számíthatnak különösebb áttörésre.

“Természetesen” – ez volt a válasz arra a kérdésre, hogy hozzászokott-e már a gyenge szerepléshez. “Barcelonában megérkeznek az újítások, de a többiek sem tétlenkednek, így az erőviszonyok többé-kevésbé azonosak maradnak. Tavaly is ez volt a helyzet, ahogy korábban is. Azok az autók, amelyek az első két-három versenyen nyernek, a későbbiekben is az élen maradnak. Nem számíthatunk különösebb meglepetésre az idei évben.”

Alonso továbbá azt is elmondta, nem tulajdonít különösebb jelentőséget azon híreszteléseknek, melyek szerint a jövő évtől a Ferrari színeiben folytathatja pályafutását.

“Túl korai még a váltásról és a híresztelésekről beszélni. Massa két igen gyenge versenyt teljesített, és ez indította útjára a spekulációkat, mind Vettellel, mind velem kapcsolatban. Teljesen logikus, de ahogy azt mondtam, még túl korai lenne erről beszélni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!