Friss hírek

Alonso szerint egyetlen hiba is végzetes lehet

Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy a Ferrari egyetlen hibát sem engedhet meg magának, amennyiben harcban akar maradni a bajnoki címért folytatott csatában, jóllehet jelenleg magabiztosan veheti a bajnokságot.


Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy a Ferrari egyetlen hibát sem engedhet meg magának, amennyiben harcban akar maradni a bajnoki címért folytatott csatában, jóllehet jelenleg magabiztosan veheti a bajnokságot.

A spanyol világbajnok az első versenyző az idei szezonban, aki három győzelmet tudhat magáénak, és jelenleg 34 ponttal vezet Mark Webber, és 44 ponttal Sebastian Vettel előtt az egyéni versenyben a szezon felénél járva.

Bár Alonso tudja, hogy kiváló helyzetben van jelen pillanatban, tisztában van azzal is, hogy egyetlen hiba is végzetes lehet a bajnokság szempontjából.

„Úgy gondolom, hogy jó helyzetben vagyunk a pontokat illetően a szezon első felét követően, de még a második fele hátra van” – mondta Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón a Hungaroringen.

„A hátralévő tíz verseny mindenki számára azonos esélyeket tartogat, és az első öt-hat élen álló versenyző közötti különbséget nem lehetetlen ledolgozni. Mindössze egy-két jó verseny kell és azonnal ott vagy az élen.”

„Maximalizálni kell a teljesítményünket, és minden egyes hétvégén ki kell hoznunk magunkból a legjobbat. Legyen az dobogó, vagy az ötödik, hetedik hely. Mindig a lehető legjobbra kell törekednünk.”

„Nem engedhetünk meg magunknak hibákat, vagy bármi olyat, amit később sajnálni fogunk. Egyenletességre kell törekednünk, de még túl korai a bajnokság végére gondolni, hiszen a McLaren, a Red Bull, a Lotus és a Mercedes is ott van, mindegyikük elég erős ahhoz, hogy beleszóljon a végső küzdelembe.”

A kétszeres világbajnok elmondta, hogy egy gyermekkori álma válna valóra azzal, ha megszerezhetné harmadik vb-címét a Forma-1-ben, mellyel beérné példaképét, Ayrton Sennát.

„Úgy gondolom, hogy egyelőre még túl korai erről beszélni, meg kell várni, mi fog történni” – mondta. „Számomra egy álom válna valóra azzal, ha megszerezhetném harmadik világbajnoki címemet, most vagy évekkel később.”

„A harmadik nagyon fontos lenne számomra, hiszen akkor azonos szám állna a nevem mögött, mint Ayrtonnak, gyermekkori hősömnek, aki ideálom volt, mikor még gokartoztam. A három egy nagy szám volt mindig is, és remélhetőleg nem elérhetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!