Alonso szerint elfogadhatatlanul sok gond volt az Alpine-nal - F1VILÁG.HU

Alonso szerint elfogadhatatlanul sok gond volt az Alpine-nal

Abu Dhabiban Karrierje vélhetően utolsó nagydíját teljesítette az Alpine színeiben Fernando Alonso, aki idén sokadik alkalommal műszaki hiba miatt esett ki a versenyből. Már alig várja, hogy átüljön az Aston Martinba.

Ismét peches Forma-1-es versenyen van túl a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, pedig akár pozitívan is alakulhatott volna az Alpine-nál eltöltött utolsó futama. A spanyol pilóta sokáig a tizedik hely környékén autózott Abu Dhabiban, ám a bokszkiállását követően gyaníthatóan szivárogni kezdet az autójából a hűtővíz, így a csapata kiintette a kétszeres világbajnokot.

“Sajnos egy újabb motorprobléma” – kommentálta a helyzetet Alonso. “Ez lényegében összefoglalja a szezonomat. Sajnos a 14-es autóval mindig történik valami, ez egy újabb hiba a sorban” – nyilatkozott Alonso, aki örömmel zárja le az Alpine-nál eltöltött időszakát. Természetesen már az új csapatához, az Aston Martinhoz vágyik, ahová már hétfőn, az utószezoni teszten csatlakozhat.

“A befektetéseket, a gyárat, a toborzást tekintve az egy lenyűgöző projekt. Úgy gondolom, jó idők várnak rám, szóval alig várom a következő évet” – fogalmazott Alonso, aki szerint az Alpine megbízhatósági mutatója szörnyű volt idén.

“Tények szólnak amellett, hogy idén valami a 14-es autó ellen dolgozott. Hat kiesés, de ezeken felül vannak olyan esetek is, amelyek hivatalosan nem számítanak kiesésnek. Ausztráliában az időmérős probléma, Ausztriában a sprinten el sem indultam, ilyenek. Kilenc-tíz megbízhatósági problémáról van szó, ami ezen a szinten eleve elfogadhatatlan, ezen felül ráadásul mind az én autómmal történt. Örülök, hogy végeztem. Holnap üléspróba, kedden pedig gumiteszt vár rám az Astonnal, ahol remélhetőleg több szerencsém lesz” – tette hozzá a kétszeres világbajnok.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!