Alonso szerint garantált a Red Bull első sor - F1VILÁG.HU

Alonso szerint garantált a Red Bull első sor

HIRDETÉS

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, maximum egy dobogós eredmény lehet az, amit csapata a hétvégi Japán Nagydíjon elérhet.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka úgy véli, maximum egy dobogós eredmény lehet az, amit csapata a hétvégi Japán Nagydíjon elérhet.

A spanyol versenyző a mclarenes Jenson Button mögött másodikként zárta a pénteki második szabadedzést, ám arra számít, hogy holnap a Red Bullok nagyot lépnek előre.

„A célunk az, hogy a dobogóért harcoljunk azokon a versenyeken, melyek még hátravannak” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

„De tudjuk, hogy a Red Bull holnap nagyon erős lesz, mint ahogy általában szombatonként. Az ilyen típusú pályán egy Red Bull első –és második hely a normális eredmény, szóval nekünk a harmadik helyért kell majd küzdenünk a McLarennel.”

A kétszeres világbajnok ezzel együtt bízik abban, ő maga is javulhat még az időmérő előtt.

„Mindig van valami, amivel lehet javulni az időmérőn, és meggyőződésem, hogy az összes versenyző megpróbál találni valamit, még ha azt is mondják, a suzukai egy olyan aszfaltcsík, ahol, ha az ember átlép egy határt, akkor a pálya szélén végzi. Szóval meg kell találni az egyensúlyt. Én a magam részéről viszont biztos vagyok abban, hogy találok néhány tizedet, különösen az első szektorban.”

Miután a Ferrarinak nincsenek újításai ezen a hétvégén, a pénteki munka jobbára a gumik kiértékeléséről szólt.

„Nem voltak új elemek az autón, szóval megpróbáltunk az abroncsokra koncentrálni. Sikerült értékes következtetéseket levonni, de az igaz, hogy a gumikopás nagyon fontos tényező itt, mint azt már a pálya karakterisztikájából adódóan tudtuk.”

„Tehát arra számítok, hogy a futamon nagyon vigyáznunk kell majd a gumikra, és feltételezem, a bokszkiállások száma is elég magas lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!