Alonso szerint Hamilton elhagyhatja a McLarent - F1VILÁG.HU

Alonso szerint Hamilton elhagyhatja a McLarent

HIRDETÉS

A Ferrari alakulatának továbbra is apait-anyait bele kell adnia, ha meg akarja nyerni a világbajnoki címet a 2012-es esztendőben – figyelmeztetett az alakulat spanyol versenyzője, Fernando Alonso.


A Ferrari alakulatának továbbra is apait-anyait bele kell adnia, ha meg akarja nyerni a világbajnoki címet a 2012-es esztendőben – figyelmeztetett az alakulat spanyol versenyzője, Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok 37 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát, ám az AS című lapnak adott interjújában emlékeztetett arra, egy balul sikerült verseny után könnyen bajba kerülhetnek.

„Nagyon kicsi az előnyöm, egy rossz verseny után elbúcsúzhatok a világbajnoki címtől” – mondta Alonso. „Ha a következő néhány futamon nem érek el jó eredményt, rosszul alakulhat az idény. Minden egyes hétvégén növelnünk kell a pontelőnyünket, nem pedig megtartani.”

Alonso hozzátette, véleménye szerint Hamilton jelenti rá a legnagyobb veszélyt az idei esztendőben, „mert ő az a versenyző a élmezőnyből, aki képes nyerni anélkül, hogy a legjobb autója volna.”

„Hét verseny van még hátra, azt gondolom, mindenki támadni fog, mindenki megpróbálja csökkenteni a lemaradását. Nem szabad megelégednünk pusztán a dobogós eredményekkel, vagy a negyedik, ötödik helyekkel, meg kell próbálnunk nyerni.”

A spanyol elmondta továbbá, mint a legtöbb csapat, úgy a Ferrari is több újítással készül a hajrára.

„Lesz néhány érdekes ötlet, mely felkerül az autóra. Szingapúrba, Japánba és Koreába is új elemekkel érkezünk, mint ahogy mindenki más.”

Alonsót megkérdezték arról is, lát-e esélyt arra, hogy Hamilton az idény végén elhagyja a McLaren alakulatát. A brit pilótát az elmúlt hetekben a Mercedesszel hozták összefüggésbe.

„Igen, látok esélyt rá”
– válaszolta a Ferrari versenyzője.

„A McLaren egy nagyszerű csapat, de 2008-ban az utolsó verseny utolsó kanyarjában nyerte meg a világbajnoki címet. Ezt leszámítva sokat kell visszamennünk az időben, hogy újabb McLaren-diadalt találjunk. Életem legjobb döntése volt, amikor 2007-ben elhagytam a McLarent, tehát Hamilton is ki fogja értékelni ezt a lehetőséget.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!