Alonso szerint Hamilton össze fog törni a nyomás alatt - F1VILÁG.HU

Alonso szerint Hamilton össze fog törni a nyomás alatt

HIRDETÉS
A Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint egykori ellenfele és csapattársa, Lewis Hamilton meg fog törni azon nyomás alatt, amit idei riválisa, Max Verstappen helyez rá.
Fernando Alonso, Alpine, ORF television

A Mercedes versenyzője öt futammal a szezon vége előtt 12 pontos hátrányban van a Red Bull éllovasával szemben, Hamilton azonban állítja, semmivel sem érez nagyobb nyomást, mint a korábbi bajnoki küzdelmei során.

Alonso szerint viszont Hamiltonnak egyszerűbb dolga volt az elmúlt években, amikor jóformán csak saját csapattársa jelentett veszélyt rá.

„Hogy szerintem Lewis megadja-e magát a nyomásnak? Igen, köszönhetően Maxnak. 100 százalék” – mondta Alonso a De Telegraaf című lapnak.

„Amikor Lewisnak csak a csapattársával, Valtteri Bottasszal kell harcolnia a világbajnoki címért, minden nagyszerű. Most viszont már érez némi nyomást, és bajba kerül.”

A spanyol pilóta utalt arra is, nincs könnyű dolga egy olyan versenyzőnek az F1-es mezőnyben, aki nem brit. Alonso korábban többször utalt rá, szerinte egyesekre más szabályok vonatkoznak a sportban.

„Látszik a szezon során, hogy a brit gépezet ismét beindul. Max nagyon jól kezeli ezt. Nagyon érdekes bajnokság ez a pályán kívül is” – fogalmazott az Alpine pilótája.

Verstappen és Hamilton idén kétszer is ütköztek már: először Silverstone-ban akadtak össze, amikor Hamilton próbálta megelőzni riválisát, később pedig Monzában, amikor Verstappen próbálkozott előzéssel.

A Brit Nagydíjon Hamilton 10 másodperces időbüntetést kapott, ennek ellenére nyert, míg az olaszországi eset után Verstappent 3 rajthellyel sorolták hátrébb a következő futamon.

„Nézzük csak meg a két idei incidenst Max és Lewis között” – magyarázta Alonso. „Szerintem nem egyenlő módon ítélkeztek.”

Hirdetés

„A silverstone-i eset után a Red Bull közbelépett, de meglehetősen csendes maradt a dolog. A monzai ütközés után már sokkal nagyobb volt a hangzavar, Max pedig rajtbüntetést kapott a következő versenyre. Kétlem, hogy bárki is értette ezt. De ez is része a nyomásnak bizonyos helyekről.”

Alonso ugyanakkor méltatta a két bajnokesélyest.

„Rendkívüli módon tisztelem, amit Max és Lewis csinál. Minden hétvégén csúcsformát nyújtanak, legyen szó esőről, száraz pályáról, vagy szélről. Az, ahogy Max előre lépett azzal a Red Bull-lal… Kétlem, hogy bárki is képes lenne rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!