Alonso szerint Hülkenberg fantasztikusan versenyzett - F1VILÁG.HU

Alonso szerint Hülkenberg fantasztikusan versenyzett

HIRDETÉS

Nico Hülkenberg koreai teljesítményét méltatta a minap a Ferrari Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A Sauber versenyzője negyedikként ért célba, több világbajnokot megelőzve.



Nico Hülkenberg koreai teljesítményét méltatta a minap a Ferrari Forma-1-es csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző a vasárnapi futam első részét a Sauber pilótája mögött töltötte, és egész egyszerűen képtelen volt az előzésre. A verseny későbbi szakaszában Alonso Lewis Hamilton mögé került, aki szintén nem tudta legyűrni a német pilótát.

„Amit Nico csinál, az lélegzetelállító” – mondta Alonso, amikor Hülkenberg teljesítményéről kérdezték.

„Nagyon-nagyon jól vezet, és megérdemelten volt előttünk, mert fantasztikus versenyt futott. A Sauber nagyon jó volt ezen a hétvégén, és ők is kiváló munkát végeznek. Monzában is a legjobb három között voltak az időmérőn, szóval jelenleg nagyon jók.”

Alonso kifejtette, véleménye szerint az, hogy a Pirelli idény közben változtatott abroncsai szerkezetén, a Sauber malmára hajtotta a vizet.

„Amikor visszatértünk a 2012-es gumikhoz, néhány csapat hátrányba került” – fogalmazott a Ferrari világbajnoka.

„Teljesen világos, hogy a Force Indiának most már a pontszerzésért is meg kell küzdenie. Volt, hogy a Sauber korábban már a Q1-ben kiesett, most pedig mindkét autójával ott van a Q3-ban, szóval ők profitáltak ebből.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!