Friss hírek

Alonso szerint javítaniuk kell az autón

Erősnek tűnik a Hungaroringen a McLaren, így a Ferrarinak muszáj javítania a szombati időmérő előtt – állítja a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.


Erősnek tűnik a Hungaroringen a McLaren, így a Ferrarinak muszáj javítania a szombati időmérő előtt – állítja a kétszeres világbajnok Fernando Alonso.

A spanyol versenyző Lewis Hamilton mögött másodikként zárta a péntek délutáni szabadedzést, és elmondása szerint elégedett, hiszen eredményesen dolgoztak a mai napon.

„Sikerült befejezni a tervezett programot, ez pedig mindig pozitív kezdete egy hétvégének” – magyarázta Alonso.

„Most ki fogjuk elemezni az összes adatot, és megpróbálunk a lehető legjobban választani az időmérőre és a futamra. Örülök, hogy sikerült sokat körözni, különösen azért, mert meg kell értenünk a gumik degradálódását, ami ezen a pályán mindig jelentős tényező.”

Alonso hozzátette, a magyar versenypálya meglehetősen piszkos volt az első napon, ám tisztában vannak azzal, hogy a vasárnapi versenyre javul majd a tapadás.

„A pálya még mindig nagyon piszkos, de ez pénteken szokványos a Hungaroringen. Ezzel együtt persze tudjuk, hogy ez napról-napra változni fog. Vasárnap délutánra már sokkal jobban fel lesz gumizva, mint ma.”

A kétszeres világbajnok emellett elmondta, nagyon reméli, hogy sikerül előrelépniük, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy a McLaren kiváló formában van.

„Láthattuk, hogy a McLaren nagyon erősnek tűnik, ahogyan múlt hétvégén is. Most meg kell próbálnunk javítani az autón, különösen a pálya hármas szektorában, ahol egy kicsit jobban küszködtünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek