Alonso szerint jó úton halad a Renault - F1VILÁG.HU

Alonso szerint jó úton halad a Renault

HIRDETÉS

Fernando Alonso bevallotta, csapatának még rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy közelebb kerüljön a Ferrarihoz és a McLarenhez, ám magabiztos, mert úgy érzi, a franciák képesek lesznek minden területen javítani az R28-as modellen.

Fernando Alonso bevallotta, csapatának még rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy közelebb kerüljön a Ferrarihoz és a McLarenhez, ám magabiztos, mert úgy érzi, a franciák képesek lesznek minden területen javítani az R28-as modellen.

Annak ellenére, hogy – Kovalainen hibájának köszönhetően – a negyedik helyen végzett a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, Alonso reálisan látja esélyeit, és tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű számára az idei szezon a Forma-1-ben.

“Nagyon örültem annak, hogy sikerült elmennem az egyik McLaren mellett a verseny utolsó pillanataiban, azonban szerencsések voltunk, mert ha a biztonsági autó nem hajt pályára, akkor Heikki egy percet adott volna nekünk, így még csak esélyem sem lett volna megelőzni őt” – mondta Alonso a riportereknek Malajziában.

“Azt szeretném, ha a Ferrarival vagy a McLarennel valós csata alakulhatna ki köztünk a versenyen. Ezek az igazi céljaink az idei évre, ám ettől nagyon messze voltunk Melbourne-ben.”

“Tisztában voltunk azzal, hogy nem leszünk elég közel hozzájuk, hogy harcba tudjunk szállni velük, és az is világos, hogy a Ferrari, a McLaren, és a BMW mögött vagyunk a teljesítmény terén. A Red Bull, a Williams, és a Toyota alkotta csoportot erősítjük, de a pályákon sok múlik, a beállítások és a stratégia is döntő. Mindezek kombinációja adja ki azt, hogy előttük, vagy mögöttük végzünk” – magyarázta a spanyol versenyző.

Alonso azt is elárulta, hogy a Renault elsődleges célja az új autó minél agresszívebb továbbfejlesztése, és úgy gondolja, hogy eddig minden a tervek szerint halad, már most sokat javítottak az R28-as teljesítményén.

“Optimista vagyok” – mondta. “Még csak az első verseny ment le, és a bajnokság elején mindig optimista az ember. Sok verseny van még hátra, és szerintem közelebb kerülhetünk az élmezőnyhöz, nem is beszélve arról, hogy még sokat javíthatunk az autó teljesítményén. Azonban a Forma-1-ben semmi nem biztos, fejlődünk, de a többiek sem tétlenkednek. Csak rajtunk múlik, hogy jobbak leszünk-e, mint ellenfeleink.”

A kétszeres világelső elhintette, hogy csapatának még mindig problémái vannak a Bridgestone abroncsokkal, így az aerodinamikai fejlesztések mellett egyik legfőbb feladatuknak azt érzik, hogy még jobban megismerjék, és feltérképezzék a japánok abroncsait, amiket a múlt évben kezdtek el használni.

“Az aerodinamikai fejlesztések nagyon fontosak, hiszen ez szinte mindenre kihatással van. Az autó hatékonyságán kell javítanunk, a leszorító erőn, és a gyorsaságon. Azt nem tudom, hogy a motorral minden rendben van-e, azonban a motorfejlesztések befagyasztásával ezzel nem sok mindent tudunk kezdeni. A felfüggesztésen kell állítanunk, hogy az megfelelően kezelje a Bridgestone gumikat, melyek még mindig nem muzsikálnak tökéletesen.”

“A gyárban már tesztelik az újításokat, amik jó eredményeket mutatnak, azonban bízom benne, hogy hamarosan pályán is kipróbálhatjuk őket, és nem okoznak majd csalódást” – folytatta Alonso, aki egyáltalán nem szomorú amiatt, hogy nem tud azonnal harcba szállni a futamgyőzelmekért, és élvezi, hogy segíthet csapatának a visszatérésben.

Hirdetés

“Kicsit olyan a helyzet, mint 2003-ban és 2004-ben. Keményen kell küzdened, hogy behozd a lemaradásod, és a versenyek jóval érdekesebbek számomra, mert mindig egy kisebb csoportban autózom. Rengeteg minden történik a versenyen, az első körtől az utolsóig hatalmas a küzdelem.”

“Élvezem az új kihívásokat, és természetesen minden eddiginél keményebben kell dolgoznunk, hogy minél előbb behozzuk lemaradásunkat” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!