Szahíri Nagydíj

Alonso szerint kockáztatnia kell a Ferrarinak

Alonso szerint kockáztatnia kell a Ferrarinak

Fernando Alonso nemrégiben elárulta, véleménye szerint csapatának sokkal többet kellene kockáztatnia a fejlesztések során annak érdekében, hogy komoly sikereket érjenek el.A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso a spanyol médiának adott nyilatkozatában nemrégiben elárulta, véleménye szerint csapatának sokkal többet kellene kockáztatnia a fejlesztések során annak érdekében, hogy komoly sikereket érjenek el.

A maranellói gárda számára nem a várakozásoknak megfelelően indult a szezon, az első három versenyen esélyük sem volt a dobogóra, Törökországban azonban sokat fejlődött a csapat, és Alonso harmadikként futott be a Red Bull Racing két versenyzője, Sebastian Vettel és Mark Webber mögött.

Nemrégiben a csapatot irányító Stefano Domenicali is elismerte, túlságosan is konzervatívak voltak az idei versenyautó tervezése során, ami bizony az eredményeken is meglátszik. Hasonló véleményen van a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is, aki szerint az olasz istállónak sokkal többet kellene kockáztatnia.

„Azt gondolom, a Ferrarinak változtatnia kell egy kicsit a munkamódszerén, többet kellene kockáztatni és sokkal innovatívabbnak kellene lenni. Mostantól kezdve ki kell találnunk dolgokat” – magyarázta a 29 éves versenyző, majd hozzátette, habár jelentős lemaradásban vannak a Red Bull csapatával szemben, még nem mondtak le a bajnoki címről.

„Nem adjuk még fel, de tisztában vagyunk azzal, mennyire nehéz ez a bajnokság.”

Alonso egyébként a TV3-nak nyilatkozva elárulta, nagyon örülne annak, ha korábbi menedzsere, egykori sikereinek kovácsa, Flavio Briatore visszatérne a Forma-1-be. Az olasz szakember az emlékezetes szingapúri ’Crashgate’ után távozott csúnyán a királykategóriából.

„Szeretném, ha Flavio visszatérne a Forma-1-be, nagyon hiányzik nekünk. Ő egy egyedülálló karakter.”

Az olasz sajtóban egyébként már korábban felmerült a pletyka, mely szerint Flavio Briatore eltiltását követően a Ferrarinál foglalhat el vezető pozíciót, és sokan úgy vélik, az olasz szakember személyében egy erőskezű irányító kerülne a maranellói gárdához, aki képes lenne komolyabb sikereket elérni a csapattal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!