Friss hírek

Alonso szerint lehet még bajnok a McLaren-Honda

Fernando Alonso azt mondja, a McLaren-Honda képes lehet arra, hogy világbajnoki címet nyerjen a jövőben, és egyúttal cáfolta, hogy ultimátumot adott csapatának.

Alonso kétségkívül rendkívül frusztrált a McLaren kilátástalannak tűnő helyzete miatt, és a hírek szerint nemrég azt mondta az istálló vezérkarának, ha nem szabadulnak meg a Hondától, nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését.

Sajtóértesülések szerint jó esély van rá, hogy a McLaren valóban szakít a Hondával, és jövőre a Renault erőforrásaival vág neki a bajnokságnak.

Alonso mindazonáltal Monzában úgy fogalmazott, továbbra is hisz csapatában, és könnyen lehet, hogy még évekig a McLarennél marad.

„Meglátjuk, mik az ajánlatok. Ha elég jók, talán 2 év működhet. De lehet, hogy egy, lehet, hogy 3, vagy 5 – még elég fiatal vagyok” – mondta a kétszeres világbajnok a Sky Sports F1 kérdésére.

A spanyol továbbá „badarságnak” nevezte azok a pletykákat, melyek szerint ultimátumot adott a McLarennek.

Alonso hónapokkal ezelőtt azt mondta, győztes autót akar 2018-ban, máskülönben távozik a Forma-1-ből. A Ferrarinál, a Mercedesnél és a Red Bullnál azonban nem igazán lesz hely 2018-ra, így Alonso lehetőségei igencsak szűkösek.

„Lassan elkezdek leülni a csapattal, hogy megbeszéljük, mik a javaslatok a jövőre vonatkozóan, és mik az elvárások a következő évre. A rendelkezésünkre áll néhány összetevő ahhoz, hogy bajnokok legyünk.”

„A csapatok rengeteget fejlődött az elmúlt 3 évben, mióta én idejöttem. Megvan a tehetség, megvannak a létesítmények, csak kicsit versenyképesebbnek kell lennünk, ez a legfontosabb. De meglátjuk, mit mutatnak a számok a következő évre, és aztán majd döntök.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Alonso a hírek szerint egyeztetéseket folytatott a Renault-val, legutóbb pedig arról pletykáltak, a Williams is bejelentkezhet érte.

A spanyol nemrég kijelentette, nem fog visszatérni a Renault-hoz.

„A Renault-nál már mondtak, hogy jövőre még nem fognak készen állni, szóval ők is őszinték.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, nem veszítette még el a hitét azt illetően, hogy a Honda képes lesz versenyképes motort építeni a McLaren számára.

„Soha nem tudhatjuk. Ugyanez volt a helyzet a Ferrarival is 2014-15-ben – óriásit léptek előre a motorral. Ha jó irányt veszel, minden elkezd javulni, és az eredmények gyorsan jönnek. Ez is olyasvalami, amit ki kell derítenem – tudnom kell, mik a fejlesztések, mik a következő lépések. 3 évnyi tapasztalatuk van már, szóval lehetséges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Alonso szerint lehet még bajnok a McLaren-Honda
Nem lehet javítani Leclerc motorját, büntetésre számíthat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!