Alonso szerint mindent kihoztak ma az autóból - F1VILÁG.HU

Alonso szerint mindent kihoztak ma az autóból

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a nyolcadik hely volt a maximum, amit elérhetett a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso szerint a nyolcadik hely volt a maximum, amit elérhetett a Brazil Nagydíj szombati időmérő edzésén.

A spanyol versenyző számára nem indult könnyen a kvalifikáció, a Q1-ben ugyanis úgy kezdte meg mért körét, hogy nem sikerült teljesen feltöltenie a hibrid rendszer akkumulátorait – emiatt pedig meglehetősen idegesen reagált a csapatrádión.

Alonso az időmérő után elmondta, sikerült megoldani a problémákat, így a mai eredményhez nem sok közük volt azoknak.

„A Q1-ben nem álltunk készen a mért körre” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Általában az első mért kör a legjobb a gumik szempontjából, de nekem az akkumulátorok újratöltéséről szólt, mert nem voltak rendesen feltöltve – magyarán nem voltunk felkészülve a Q1-re.”

„Végül nem befolyásolt semmit, hiszen a Q1 csak a továbbjutásról szól. Megoldottuk a gondokat, és végül megérkeztünk a Q3-ba, ahol a legtöbbet hoztuk ki az autóból.”

Alonso autójában a tegnapi második szabadedzésen meghibásodott a motor, ám később kiderült, a Ferrari már számított a meghibásodásra. A kétszeres világbajnok azt mondta, az újonnan beépített motor erejével nem voltak gondok az időmérőn.

„A pénteki motorom már idős volt, és talán nem a legjobb formáját hozta. De ma jó volt, a garázs mindkét oldalán ugyanolyanok voltak az erőforrások.”

„Az időmérőn azt gondolom, sikerült kihoznunk a maximumot az autóból – a nyolcadik és tizedik hely többé kevésbé az, amire számítottunk, délelőtt ugyanis a hetedik és nyolcadik helyen zártunk. Ami fontos, hogy holnap megpróbáljunk riválisaink előtt végezni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!