Alonso szerint Monacóban sem lesznek meglepetések

Fotó: McLaren
Shanghai International Circuit, Shanghai, China. Sunday April 15th, 2018. Fernando Alonso, McLaren, prepares for the race on the grid. Copyright: Steven Tee/McLaren _1ST6068

Hiába különleges a monacói pálya, Fernando Alonso szerint nem lehet arra számítani, hogy komoly meglepetéseket láthatunk majd az élmezőnyben.

Monte-Carlo utcáin a motorerő, illetve a versenyautók közti teljesítménykülönbség eltörpül, sokkal jobban számít a vezetői tudás, Fernando Alonso szerint azonban idén sem lesz nagy változás a dobogós helyek tekintetében: a McLaren versenyzője arra számít, a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari pilótái lesznek ott az élen ezúttal is.

„Nem lesznek meglepetések itt sem. Ez soha nem volt egy olyan hely, ahol egy középmezőnybeli csapat, vagy egy kiscsapat nyert, vagy a pole-ból indult” – mondta Alonso.

„Mindig nagyok az elvárások Monaco előtt, de akkor is a Red Bull, a Mercedes, vagy a Ferrari van a pole-ban, és hat versenyzőjük közül három a dobogón volt az elmúlt három alkalommal.”

„Szóval gyanítom, idén is hasonló lesz a helyzet. Nehéz meglepetés okozni, hibázni viszont annál könnyebb. Szóval ez egy olyan hétvége, amely minden aspektusból fontos, jól ki kell használni.”

Alonso mindazonáltal reméli, sikerül erős formát mutatniuk – különösen az időmérőn, melynek Monte-Carlóban sokkal nagyobb jelentősége van, mint más helyszíneken, hiszen nehéz előzni a kanyargós aszfaltcsíkon.

„Ez egy olyan verseny, melynek a 99 százaléka szombaton van. Azt hiszem, tavaly igazán erős autónk volt itt. Stovval a 6. pozícióban volt a Q1-ben, a Q2-ben pedig a hetediken. Szóval azt hiszem, a 7. rajthely elérhető volt tavaly” – mondta Alonso, aki tavaly nem versenyzett Monacóban, hiszen az Indianapolis 500-on állt rajthoz.

„Az 5-10. helyek között lesz a célunk, mindkét autóval a Q3-ban akarunk lenni, erre törekszünk hétvégén. De nagyon nehéz még megjósolni.”

Fotó: McLaren

Az F1-es mezőny idén először használhatja majd a Pirelli hiperlágy abroncsait, melytől jelentős gyorsulást várnak a versenyzők.

„Kétségkívül nagy ugrás lesz, mert 2016-ban a pole-idő 1:15 körül volt, a minap néztem meg. Sokkal gyorsabbak leszünk ezúttal, az én esetemben talán 4-5 másodperccel is.”

A McLaren a spanyolországi versenyhétvégén számos újítást pályára vitt, a futamot követő teszten pedig tovább javított autója teljesítményén.

„A verseny után, Barcelonában volt néhány pozitív tesztnapunk, melyeken sikerült újabb előrelépéseket tenni, és lesz néhány újításunk itt is, és a következő versenyeken is” – magyarázta a spanyol.

„Egyre jobban értjük az autót, javítunk a gyenge pontjain. Versenyről-versenyre jobbak vagyunk, és kétségkívül jó irányba haladunk.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!