Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Alonso szerint nem jó ötlet a pontrendszer átalakítása

Silverstone Circuit, Northamptonshire, UK Sunday 8 July 2018. Fernando Alonso, McLaren, on the grid. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST0656

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso egyáltalán nem biztos abban, hogy a Forma-1-es pontrendszer megváltoztatása helyes lépés a sportág számára.

A királykategória csapatai a múlt heti Brit Nagydíj előtt egyeztettek a jövőbeli szabályokról, és napirendi pontként tárgyalták a jelenlegi pontozási rendszer átalakítását is.

Felmerült, hogy minden célba érkező pontokat kaphatna a jövőben, ezáltal biztosítani lehetne, hogy a mezőny második felében is nagyobb csatákat lássunk.

Kapcsolódó cikk: Új pontrendszerről egyeztettek az F1-ben

Új pontrendszerről és sprintversenyről egyeztettek az F1-es csapatok – F1VILÁG

A Forma-1 Stratégiai Munkacsoportjának legutóbbi ülésén szóba került, hogy átalakíthatják a száguldó cirkusz pontrendszerét: a jövőben akár minden versenyző pontot kaphat, sőt, a leggyorsabb körért is bónuszpont járhat. A királykategória új menedzsmentje folyamatosan igyekszik feltérképezni azokat a lehetőségeket, melyekkel jobbá tehetne tenni a világbajnokság küzdelmeit.

Alonso azt mondja, bár az efféle pontozás látszólag jó lehet a kisebb csapatoknak és versenyzőiknek, valójában könnyen lehet, hogy nem ez a helyzet.

„Az élversenyzők mindig pontokat kapnak, szóval nagyszerű pillanat tud lenni az, ha az ember begyűjt 2 pontot” – mondta a McLaren versenyzője.

„Emlékszem, amikor Jules [Bianchi] a 9. helyen ért célba Monacóban és pontokat szerzett. Mintha csoda történt volna – és ez egy nagyszerű pillanat volt a sport számára.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS