Friss hírek

Alonso szerint nincs szükség az FIA megfigyelőjére

A bajnoki címvédő Fernando Alonso nem lát okot arra, hogy jelen legyen a Nemzetközi Automobil Szövetség kirendelt felügyelője a McLaren garázsában a hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

A bajnoki címvédő Fernando Alonso nem lát okot arra, hogy jelen legyen a Nemzetközi Automobil Szövetség kirendelt felügyelője a McLaren garázsában a hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon.

Az FIA múlt héten jelentette be, hogy a Spanyol Motorsport Szövetség kérésére egy külön felügyelőt küld a McLarenhez a szezonzáró Brazil Nagydíjon, akinek az lesz a feladata, hogy bizonyosságot szerezzen arról, valóban egyenlő bánásmódban részesül-e Alonso és Hamilton.

Annak ellenére, hogy a spanyol bajnok a két héttel ezelőtt megrendezett Kínai Nagydíj időmérő edzését követően még élesen kritizálta csapatát, mert nem tudta megközelíteni márkatársát az utolsó etapban, Alonso a mai sajtótájékoztatón kijelentette, nem látja szükségét annak, hogy az FIA külön felügyelőt rendeljen ki a McLaren mellé a szezonzárón.

Hirdetés
 

“Nem értek egyet a döntéssel, de ez nem tőlünk függ” – mondta Alonso, mikor az FIA felügyelőről kérdezték az újságírók Sao Paulóban. “Ha így határoztak, akkor rendben van, de véleményem szerint nem lenne szükség erre.”

“Kínában egy kicsit csalódott voltam az időmérő edzésen nyújtott teljesítményemmel, és úgy éreztem, hogy az első két etaphoz képest gyengén szerepeltem. Aztán rájöttem, hogy egy kicsit magas volt a nyomás a gumikban, az ilyen pedig néha megtörténik az időmérőn. Sajnálom a történteket, nem volt szerencsém” – folytatta a spanyol.

Alonso azt is elmondta, köszöni szépen, remekül kijön Hamiltonnal, és az újságokban leírtak még véletlenül sem igazak.

“Rengeteg mindent írnak rólunk, és ezeknek a többsége nem igaz” – mondta. “Soha nem volt problémánk egymással, keményen harcolunk a pályán, de amúgy a magánéletben jól kijövünk egymással.”

Ezt Hamilton is megerősítette: “Nem is lehetne jobb a kapcsolatunk. Remekül kijövünk egymással az idei évben, még ha ezt a média nem is így gondolja. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy eltávolodjunk egymástól, azonban kevés sikerrel. Mindketten keményen dolgozunk.”

Alonso szerint elkerülhetetlen, hogy a versenyhétvégéken ne legyen valamilyen nézeteltérés vagy feszültség a csapattársak között.

“Talán szombat délután a megbeszélésen lehet minket együtt látni, a hétvége többi részében csakis a versenyre, a stratégiára, és az időmérőre koncentrálunk, tehát ezek nem nyugodt pillanatok” – folytatta a kétszeres világbajnok, aki szerint a média sokszor túloz, és félreérti az egyes helyzeteket.

Hamilton ugyan kritikus szavakkal illette csapattársát a Belga Nagydíjon történtekért, mikor a rajtnál kis híján kiütötte a versenyből, mégis úgy érzi, a szezonzárón elkerülik egymást.

“Úgy gondolom, mindketten profi versenyzők vagyunk, és egyikünk sem szeretné kiütni a másikat” – mondta. “Egyikünk sem szeretne ütközni, célunk, hogy befejezzük a futamot. Úgy próbálunk meg az első kanyarba belemenni, hogy ne kockáztassunk túl sokat, de mégse veszítsünk pozíciókat. Elég tapasztalattal rendelkezünk ahhoz, hogy ne legyen gond.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!