Friss hírek

Alonso szerint Raikkönen lesz a világbajnok

A Renault-hoz visszatérő Fernando Alonso úgy gondolja, hogy idén is a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen lesz a világbajnok.

A Renault-hoz visszatérő Fernando Alonso úgy gondolja, hogy idén is a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen lesz a világbajnok.

A téli teszteken látottak alapján ki lehet jelenteni, hogy a Ferrari és a McLaren a két legesélyesebb csapat a bajnoki cím megszerzésére az idei évben.

Bár Alonso mindent megtesz annak érdekében, hogy a Renault-t mihamarabb visszarepítse a mezőny élére, a spanyol versenyző bevallotta, ehhez még időre van szüksége.

A kétszeres világbajnok viszont biztos benne, hogy a Ferrari ismét versenyképes lesz, nem is beszélve arról, hogy Raikkönen már sokkal jobban ismeri a csapatot, így jóval könnyebb lesz számára a szezon kezdete, mint tavaly volt, pedig akkor is győzelemmel nyitott.

“A tesztek alapján nehéz mit mondani, de azt gondolom, hogy a Ferrari az egyik favorit, és a tavalyi világbajnok, Kimi Raikkönen lesz az a versenyző, akit meg kell majd verni a végső győzelemért” – mondta Alonso a BBC-nek adott nyilatkozatában.

“Lewis Hamilton, Heikki Kovalainen, Felipe Massa, tehát a Ferarri és a McLaren versenyzői közül bárki megnyerheti a bajnokságot, azonban ha választanom kellene közülük egyet, akkor Kimire tenném a voksom.”

Alonso, aki 2005-ben és 2006-ban is megnyerte a bajnokságot, úgy gondolja, hogy a tavalyi sikerek – különösen a szezon utolsó versenyein mutatott teljesítménye, és szenzációs felzárkózása – még magabiztosabbá tették Raikkönent.

“Véleményem szerint Kimi fantasztikusan dolgozott az utolsó versenyeken, és szerencséje is volt, hogy be tudta hozni már-már ledolgozhatatlannak hitt lemaradását. Ezzel nagyon jó pozícióba került, és minden eddiginél magabiztosabban várhatja az idei évet.”

“Abszolút magabiztos, és hisz magában. Nagyon gyors versenyző, szinte semmit nem változott, de érdekes lesz majd látni, miként vezet azután, hogy megnyerte a világbajnokságot” – folytatta a spanyol versenyző, aki szerint egykori csapattársa, Lewis Hamilton még jobb lesz idén, mint tavaly volt.

“Sok szerencsét kívánok neki az idei bajnokságra. Egy évnyi tapasztalattal a háta mögött valószínűleg könnyebb lesz számára az idei év. Ismeri a pályákat, tudja, miként mennek a hétvégék, és a rá nehezedő hatalmas nyomást is kezelni tudja. Tehát rengeteg olyan tényező van, ami előnyt jelenthet számára a tavalyi évhez képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!