Alonso szerint Silverstone után finomítanak a sprintfutamos formátumon - F1VILÁG.HU

Alonso szerint Silverstone után finomítanak a sprintfutamos formátumon

HIRDETÉS
A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint lesznek még módosítások a Forma-1 sprintfutamos formátumán, miután a száguldó cirkusz a jövő hétvégi Brit Nagydíjon kipróbálja az új megoldást.
Fernando Alonso races during the FIA Formula One World Championship 2021 in Spielberg, Austria on July 2, 2021

Silverstone-ban a szombati időmérő helyett rövid sprintfutamot tartanak majd, melynek eredménye határozza meg a vasárnapi verseny rajtsorrendjét.

Az új formátumot alkalmazni fogják Monzában, és a tervek szerint Interlagosban is – ha pedig beválik, 2022-ben újra találkozhatunk majd sprintfutamokkal az F1-ben.

„Én mindig szeretek új dolgokat kipróbálni, és ez egy olyan formátum, mely meglepetéseket tartogathat” – mondta Fernando Alonso. „Meggyőződésem, hogy a másik két hétvégére lesznek módosítások, hiszen még a Forma-1 vezetősége is elismeri, hogy ez most egy teszt.”

„Lesz pénteken a Q1, Q2 és Q3, és utána nagyon nehéz lesz változtatni az időmérő sorrendjét. A leggyorsabb fog az élről rajtolni szombaton, és aztán a sprintfutamon többé kevésbé marad a sorrend, és aztán jön a vasárnapi versenyen is. Szóval meglátjuk, hogyan megy majd Silverstone-ban.”

„De azt nem gondolom, hogy sok újdonsággal találkozunk. A leggyorsabb autók lesznek elöl.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!