Alonso szerint sok, amit Tsunoda művelt Ausztriában - F1VILÁG.HU

Alonso szerint sok, amit Tsunoda művelt Ausztriában

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint Yuki Tsunoda átlépett egy határt a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon, ezért is mutogatott neki indulatosan, miután megelőzte őt.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Austrian Grand Prix, Saturday 9th July 2022. Spielberg, Austria.

A spanyol versenyző a 4-es kanyar előtt próbált elmenni az AlphaTauri pilótája mellett, a japán azonban keményen védekezett, és folyamatosan húzódott jobbra. Alonsónak viszont már nem maradt hely, így mintegy 300 km/h-s tempóval fél autóval a fűre kényszerült. Az előzés ugyan összejött, Alonso azonban hevesen mutogatott versenytársának.

A leintést követően természetesen megkérdezték Alonsót  a történtekről – azt mondja, szerinte az ilyen helyzeteket jobb lenne elkerülni.

„Már a füvön voltam, nem tudom, miért szorított ki annyira” – mondta a spanyol versenyző még Spielbergben. „Nyitott DRS-sel mentem a fűre padlógázzal, esélyem sem volt kivédeni. Már egymás mellett voltunk, szóval nem értem… Szerintem az ilyen dolgokat jobb elkerülni 300 km/h-s tempónál, de oké.”

Alonso végül a 10. helyen ért célba a Red Bull Ringen, összejött tehát a pontszerzés, noha csak a 19. helyről tudott nekivágni a versenynek. Csapattársa, Esteban Ocon 5. lett, Alonso pedig azt mondja, az Alpine teljesítménye igazán ígéretes volt Ausztriában.

„Az elején nehéz verseny volt. Mindannyian egy DRS-vonatban autóztunk, és nagyon nehéz volt előzni. De sokkal gyorsabbnak éreztem magam, mint a körülöttem lévő autók, szóval örülök, és elégedett vagyok az autóm teljesítményével. Azok a versenygépek, melyekkel általában harcolunk, meglehetősen lassúak voltak a mi tempónkhoz mérve, ez pedig nagyon jó jel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!