Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is - F1VILÁG.HU

Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is

HIRDETÉS
Fernando Alonso szerint az Aston Martin egész egyszerűen túl lassú volt Barcelonában ahhoz, hogy a korábbi versenyekhez hasonló eredményt érjen el.
action, Circuit de Barcelona-Catalunya, GP2307a, F1, GP, Spain
Fernando Alonso, Aston Martin AMR23

A kétszeres világbajnok csapattársa, Lance Stroll mögött csupán a 7. helyen ért célba azt követően, hogy a szombati időmérőn hibázott, így nem tudott az előkelő rajtpozíciókért csatázni. Miközben a Mercedes mindkét pilótája dobogóra tudott állni a Spanyol Nagydíjon, az Aston Martin nemigen tudott beleszólni az élen zajló küzdelmekbe.

„Nem volt meg a tempónk, úgyhogy ez a legfőbb probléma” – mondta a kétszeres világbajnok. „Nem arról van szó, hogy balszerencsénk volt, vagy más stratégián voltunk, vagy ilyesmi. Szerintem egyszerűen lassúak voltunk a Mercedeshez képest – lassúak a lágyakon, lassúak a keményeken.”

„És az Alpine-okra, AlphaTaurikra koncentráltunk, és tartottuk a tempót a Ferrarikkal. Végül azt hiszem, több pontot szereztünk a Ferrariknál ezen a hétvégén, mivel ők csak Carlos révén gyűjtöttek pontot. És pontokat veszítettünk a Mercedesekkel szemben, ők viszont jobb munkát végeztek ezen a hétvégén. Szóval megpróbáljuk legközelebb.”

Arra a kérdésre, hogy a gyengébb forma pályaspecifikus-e, esetleg a riválisok fejlesztései miatt maradtak le, Alonso azt mondta, szerinte mindkét dolog szerepet játszott.

„Úgy gondolom, a pálya nem volt a legjobb számunkra. Az első edzéstől kezdve teljesen más beállításokon voltunk, mint jósoltuk, szóval sokat kellett dolgoznunk a hétvége során, hogy elégedettek legyünk az autóval, és ez új volt számunkra. Idén rendre elégedettek voltuk az első edzések után, itt viszont egy kicsit többet kellett dolgoznunk.”

„És aztán a többiek fejlesztésekkel jöttek – azt gondolom, Monacóban és Miamiban, az utcai pályákon nem mutatták meg a bennük rejlő potenciált. Most viszont láthattuk, hogy talán egy kicsit erősebbek. De nem aggódom. Lesznek jobb és rosszabb hétvégék is, Kanadában pedig újabb lehetőség kínálkozik majd.”

Alonso hozzátette, nem gondolja úgy, hogy a barcelonai hétvégén látott erőviszonyok lesznek jellemzőek a folytatásban.

„Szerintem két hét múlva teljesen más képet látunk majd, és remélhetőleg hamarosan harcolni fogunk a Red Bullokkal. Egy jó időmérőre lesz szükségem. Bánom a szombati hibámat, egész este azon gondolkodtam, bárcsak visszacsinálhatnám, akkor teljesen más lett volna a dolog. De az időt még nem tudom visszaforgatni! Szóval most csak Kanadára tudok gondolni, és ezt a motivációt fogom használni egy jó hétvégéhez!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!