Alonso szerint valós a Brawn GP sebessége

Fernando Alonso szerint a Brawn GP lesz az idei év egyik meglepetéscsapata, és az újonnan alakult istálló képes lesz harcba szállni a nagyokkal, mikor a szezon elrajtol a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Fernando Alonso szerint a Brawn GP lesz az idei év egyik meglepetéscsapata, és az újonnan alakult istálló képes lesz harcba szállni a nagyokkal, mikor a szezon elrajtol a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Ross Brawn vezette gárda fantasztikusan kezdte első nyilvános tesztprogramját a héten Barcelonában, ahol Jenson Button több mint egy teljes mp-t adott riválisainak a tegnapi tréningen.

Bár sokak szerint az űridők az alacsony üzemanyagszintnek, és az időmérő beállításoknak köszönhetőek – amivel a csapat csak a címlapokat célozza meg, hogy könnyebben szponzorokat szerezzen – Alonso szerint valós a Brawn sebessége.

A kétszeres világbajnok meg van győződve arról, hogy a Honda Racing utódcsapata azok közé tartozik, akik lépéselőnyben vannak riválisaikkal szemben.

“Nagyon nehéz bármit is mondani, de a Toyota, a Ferrari, a BMW, vagy a Brawn roppant gyors” – mondta a spanyol pilóta a riportereknek Barcelonában. “Nagyon kiélezett a küzdelem, mindenki jól dolgozik, és folyamatos a fejlődés. Egyértelmű, hogy három-négy csapat a többiek előtt van.”

Alonso úgy gondolja, a Brawn GP azzal kerülhetett előnybe, hogy már nagyon korán megkezdte idei autója tervezését és fejlesztését, miközben a riválisok még javában a régi autókon dolgoztak.

“Nem normális, hogy ennyire gyorsak az első teszteken” – magyarázta. “Az igazság az, hogy ez egy olyan autó, amin a Honda már 2007-ben elkezdett dolgozni. Ez pedig meg is látszik rajta, mert egy gondosan kidolgozott autó, a többitől eltérő formákkal.”

A Renault spanyol pilótája azt is megjegyezte, hogy bár sokkal jobban állnak, mint tavaly ilyenkor, csapata egyelőre még le van maradva riválisaival szemben.

“Sokkal több kétségem volt a tavalyi évben, mert az autó nem tűnt túl jónak. Viszont a Ferrari, a Brawn, vagy a BMW jelen pillanatban nem befoghatók” – folytatta Alonso a spanyol AS-nek adott nyilatkozatában.

“Ha itt az ötödik helyen állunk, mikor egy csapat egy autóval képviselteti magát, akkor az azt jelenti, hogy a versenyen a tízedik pozíció környékén leszünk. Három vagy négy csapat is előttünk áll. A bajnokság azonban nagyon hosszú.”

“Sokkal optimistább vagyok, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor. 2008-ban nem voltam túl derűlátó, és az igazat megvallva, az első két-három verseny után azt gondoltam, csak turista leszek azokban a városokban, ahol a bajnokság hátralévő részében versenyezni fogunk.”

“De az elmúlt hetekben látottak alapján minden okom megvan arra, hogy optimistán várjam az idei szezont. Bár a portugál teszten gyengén szerepeltünk, Jerezben már sokkal jobbak voltunk. Lépésről lépésre kell haladnunk, és ha jól dolgozunk, biztos vagyok abban, hogy magas szinten versenyezhetünk” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!