Friss hírek

Alonso szerint valós a Brawn GP sebessége

Fernando Alonso szerint a Brawn GP lesz az idei év egyik meglepetéscsapata, és az újonnan alakult istálló képes lesz harcba szállni a nagyokkal, mikor a szezon elrajtol a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Fernando Alonso szerint a Brawn GP lesz az idei év egyik meglepetéscsapata, és az újonnan alakult istálló képes lesz harcba szállni a nagyokkal, mikor a szezon elrajtol a március végi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Ross Brawn vezette gárda fantasztikusan kezdte első nyilvános tesztprogramját a héten Barcelonában, ahol Jenson Button több mint egy teljes mp-t adott riválisainak a tegnapi tréningen.

Bár sokak szerint az űridők az alacsony üzemanyagszintnek, és az időmérő beállításoknak köszönhetőek – amivel a csapat csak a címlapokat célozza meg, hogy könnyebben szponzorokat szerezzen – Alonso szerint valós a Brawn sebessége.

Hirdetés
 

A kétszeres világbajnok meg van győződve arról, hogy a Honda Racing utódcsapata azok közé tartozik, akik lépéselőnyben vannak riválisaikkal szemben.

“Nagyon nehéz bármit is mondani, de a Toyota, a Ferrari, a BMW, vagy a Brawn roppant gyors” – mondta a spanyol pilóta a riportereknek Barcelonában. “Nagyon kiélezett a küzdelem, mindenki jól dolgozik, és folyamatos a fejlődés. Egyértelmű, hogy három-négy csapat a többiek előtt van.”

Alonso úgy gondolja, a Brawn GP azzal kerülhetett előnybe, hogy már nagyon korán megkezdte idei autója tervezését és fejlesztését, miközben a riválisok még javában a régi autókon dolgoztak.

“Nem normális, hogy ennyire gyorsak az első teszteken” – magyarázta. “Az igazság az, hogy ez egy olyan autó, amin a Honda már 2007-ben elkezdett dolgozni. Ez pedig meg is látszik rajta, mert egy gondosan kidolgozott autó, a többitől eltérő formákkal.”

A Renault spanyol pilótája azt is megjegyezte, hogy bár sokkal jobban állnak, mint tavaly ilyenkor, csapata egyelőre még le van maradva riválisaival szemben.

“Sokkal több kétségem volt a tavalyi évben, mert az autó nem tűnt túl jónak. Viszont a Ferrari, a Brawn, vagy a BMW jelen pillanatban nem befoghatók” – folytatta Alonso a spanyol AS-nek adott nyilatkozatában.

“Ha itt az ötödik helyen állunk, mikor egy csapat egy autóval képviselteti magát, akkor az azt jelenti, hogy a versenyen a tízedik pozíció környékén leszünk. Három vagy négy csapat is előttünk áll. A bajnokság azonban nagyon hosszú.”

“Sokkal optimistább vagyok, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor. 2008-ban nem voltam túl derűlátó, és az igazat megvallva, az első két-három verseny után azt gondoltam, csak turista leszek azokban a városokban, ahol a bajnokság hátralévő részében versenyezni fogunk.”

“De az elmúlt hetekben látottak alapján minden okom megvan arra, hogy optimistán várjam az idei szezont. Bár a portugál teszten gyengén szerepeltünk, Jerezben már sokkal jobbak voltunk. Lépésről lépésre kell haladnunk, és ha jól dolgozunk, biztos vagyok abban, hogy magas szinten versenyezhetünk” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!