Friss hírek

Alonso szerint Verstappen az F1 egyik legnagyobb pilótájává válhat

Jelentős elismerést kapott Max Verstappen Fernando Alonsótól. A spanyol pilóta szerint Verstappen akár az F1 legeredményesebb pilótájává is válhat, ehhez azonban kevés, hogy jól vezet.

Fernando Alonso szerint Max Verstappen minden tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy az F1 legendái közé kerüljön, a sikere azonban attól is függ, a következő évek során milyen teljesítményre lesz képes a csapata. Ezt a témát taglalta az Amerikai Nagydíj helyszínén, Texasban.

„Ha így folytatja, és az autója is jó lesz, akkor képes lesz rá. Ha viszont a Red Bull valami oknál fogva nem lesz képes győzelmekre, akkor két világbajnoki címmel fogja végezni” – fogalmazta meg Alonso az F1 egyik alapvetésé, miszerint megfelelő autó nélkül a legjobb pilóta sem érvényesülhet.

Hirdetés
 

Az idei szezon során Verstappen akkora előnyt épített ki, hogy négy futammal a vége előtt kétszeres világbajnokká koronázták. Ez az érzés Alonso számára sem ismeretlen: az első, 2005-ös vb-címét két futammal a szezonzáró előtt bezsebelte. Elmondása szerint a sikerrel óriási teher kerül le a pilóta válláról, aki így felszabadultabban állhat rajthoz.

„Más helyzet. Megszűnik a nyomás, így nyugodtabb lehet, és több kockázatot vállalhat. Bizonyos szempontból még javíthat is a teljesítményén, hiszen semmi miatt nem kell aggódnia. Szabadon kockáztathat, megpróbálhat mindent kihozni magából és az autójából” – fogalmazott Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso szerint Verstappen az F1 egyik legnagyobb pilótájává válhat
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!